Hoe kies je sieraden die écht bij je passen?

Hoe kies je sieraden die écht bij je passen?

Het kiezen van sieraden kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Je hoeft niet zozeer na te denken over een pasvorm of een fit zoals bij kleding, maar het is wél zaak dat het sieraad echt goed bij je past. Hoe weet je dit nu zeker? Er zijn verschillende elementen om op te letten in de zoektocht naar een ideaal sieraad. Met deze tips kom je een heel eind.

Ken het aanbod

Het helpt allereerst om het aanbod te kennen. Er bestaan namelijk een heleboel sieraden, in allerlei categorieën. Ringen, armbanden, kettingen en oorbellen: heb jij al een idee waar je allemaal uit kunt kiezen? Ga hier zeker eens naar op zoek. Wellicht is een slavenarmband wel iets voor jou. En zo zijn er nog veel meer designs om aan te denken. Binnen zo’n design heb je ook nog verschillende mogelijkheden – zoals een armband met grove of juist smalle schakels. Als je een idee hebt van wat er allemaal bestaat, kun je vervolgens gaan bepalen wat er het best bij jou past.

Ga af op je gevoel

Het klinkt misschien wat zweverig, maar toch willen we het je aanraden: ga af op je gevoel. Jouw eerste ingeving maakt vaak allang duidelijk of je een bepaald sieraad wel of niet mooi vindt. Vraag daarom niet altijd direct om de mening van anderen, maar denk er juist ook zelf over na wat jij graag wilt dragen. Misschien word je wel heel blij van een unieke zegelring: om maar een voorbeeld te noemen. Eigenlijk ben jij de enige die de perfecte keuze voor een sieraad kan maken – je gaat het sieraad immers zelf dragen!

Kleuren kiezen

Uiteraard komt het kiezen van sieraden ook neer op het selecteren van kleuren. De meeste mensen kiezen voor zilver óf goud: ga ook hier weer na wat jij het fraaist vindt. Er is eigenlijk geen goed of fout. Zilver oogt wat subtieler en goud wat uitbundiger, daar kun je rekening mee houden. Verder kun je kleuren kiezen voor steentjes en hangers. Denk aan je lievelingskleur(en)! Of ga juist voor een kleur die je ook al in veel kledingstukken naar voren laat komen, om een fraai geheel samen te stellen. Nog een tip: kies oorbellen uit met hangers in nagenoeg dezelfde kleur als je oogkleur. Zo springen je ogen eruit!

Opvallende of minimalistische keuze

Hoewel sieraden er dus in allerlei soorten en maten te vinden zijn, kun je over het algemeen een onderscheid maken tussen opvallende en minimalistische sieraden. Wat past er op dat gebied beter bij jou? Combineren of afwisselen mag natuurlijk ook. Op dagelijkse basis draag je subtiele items, zoals smalle armbanden zonder poespas en eenvoudige knopjes in de oren. Bij een feestje of een andere unieke aangelegenheid kun je juist je bijzondere sieraden dragen, zoals brede kettingen en grote oorhangers in felle kleuren. Het is in ieder geval leuk om hiermee te variëren. Mits dit past bij jouw stijl natuurlijk: daar willen we toch weer mee afsluiten.