Kun je afvallen met appelazijn? De antwoorden vind je hier bij Verantwoord Afvallen!

Kun je afvallen met appelazijn? De antwoorden vind je hier bij Verantwoord Afvallen!

Als je op zoek gaat naar manieren om af te vallen kom je op internet een hoop ‘wondermiddelen’ tegen. Vaak is het nogal lastig om te bepalen wat waar is en wat niet. De term appelazijn zul je in ieder geval regelmatig tegenkomen. Maar is appelazijn nu echt een goed hulpmiddel om af te vallen of is dit eigenlijk maar een fabeltje? In dit artikel gaan we er dieper op in!

Wat is appelazijn?

Appelazijn wordt gemaakt van verse appels die met laat gisten. Het proces is hierin vergelijkbaar met het laten gisten van druiven om wijn te maken. De suikers in de appel worden omgezet tot alcohol. Bij wijn stopt het proces daar, maar bij appelazijn gaat het nog verder. Het is immers niet de bedoeling dat je er dronken van wordt. Er wordt lucht bij het mengsel gelaten, waardoor er appelazijn ontstaat.

Hoe kun je appelazijn gebruiken bij het afvallen?

Appelazijn heeft verschillende positieve werkingen voor ons lichaam. Het doodt bacteriën, helpt je hart en de bloedvaten gezond te houden en voorkomt problemen met de maag of darmen. Daarnaast krijg je van appelazijn een energieboost en heeft het aminozuur dat erin zit een versoepelende invloed op de spieren. Ten slotte kan appelazijn een goede ondersteuning zijn als je wil afvallen zonder te diëten. Er zitten namelijk verschillende stoffen in die de spijsvertering verbeteren en een goede invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Een dieet, zoals bijvoorbeeld een eiwitdieet, kan erg effectief zijn, maar veel mensen geven aan dit niet vol te kunnen houden.

Om die redenen is appelazijn een goede ondersteuning om op een gezonde manier af te vallen. Zoals we al benoemden, zijn er geen wondermiddelen waarmee je ineens super snel afvalt zonder verder iets te hoeven doen. Appelazijn ondersteunt het afvallen, maar het is niet het hoofdmiddel. Een snellere spijsvertering zorgt ervoor dat je lichaam eerder vet gaat verbranden en dat je jouw eten sneller verteert. Dat heeft natuurlijk wel een positieve invloed op het proces van afvallen. Daarnaast zul je minder snel een hongergevoel krijgen als je appelazijn gebruikt. Dit komt omdat de voedingsvezel pectine erin zit, die zorgt voor een vol gevoel.

Appelazijn kopen van goede kwaliteit

Als je appelazijn wil aanschaffen om je te ondersteunen bij het afvallen, wil je natuurlijk wel azijn hebben van hoge kwaliteit. Aangezien je het op veel plekken kunt kopen, vooral via internet, is het soms een beetje lastig inschatten hoe de kwaliteit van het product is. Wil je zeker weten dat je appelazijn van hoge kwaliteit bestelt? Die vind je hier bij Verantwoord Afvallen!