How to: beginnen met beleggen in crypto

How to: beginnen met beleggen in crypto

Met het oog op de groei van de markt van de afgelopen jaren en de huidige ontwikkelingen op het gebied van technologie en ICT lijkt cryptocurrency niet alleen maar een tijdelijke ontwikkeling te zijn. Deze vorm van investeren is voor nu en zeker ook voor de toekomst een interessante mogelijkheid. In dit blogartikel geven we je een aantal tips die je als beginnende crypto belegger absoluut zou moeten weten. Lees dus snel verder als je nieuwsgierig bent naar het beleggen in crypto!

1: Leg periodiek een bedrag in

Om een leuke investering op te kunnen bouwen is het belangrijk om periodiek een bepaald bedrag weg te zetten in de crypto. Uit onderzoek is ook gebleken dat je met crypto het best eens per zoveel tijd een vast bedrag in kunt leggen en niet te druk moet zijn met de koers. Wanneer je passief wilt beleggen in crypto kun je je beter niet te veel druk maken over de snel wisselende koers die de cryptovaluta kennen. Wanneer je periodiek een bedrag wegzet hoef je niet in één keer een groot bedrag te missen en kun je langzaam bouwen een een goedgevulde cryptowallet.

2: Wees geduldig

Net als met aandelen moet je geduld hebben voordat je echt rendement gaat zien. Hoewel de koersen snel wisselen betekent dit niet dat deze koers ook snel op een hoger punt vast blijft staan. Wanneer je passief belegt in Crypto is het belangrijk dat je geduld hebt en rustig afwacht op het langetermijneffect van je investering. De grotere coins zoals de bitcoin en de altcoin Ethereum hebben tot nu toe altijd op lange termijn een flinke percentuele stijging laten zien.

3: Zet niet alles in op één coin 

Je kunt het een beetje zien als dat je niet op één paard moet wedden. Hoewel je misschien een goed gevoel hebt over één bepaalde coin en je het liefst al je geld in specifiek deze coin wilt investeren betekent spreiding van jouw inleg ook een spreiding van het risico. Mocht de munt inklappen dan heb je niet al jouw vermogen op één coin ingezet en kun je nog steeds genieten van het rendement dat je verdient over de andere munten. 

4: Alleen extra geld naar crypto toe

Hoewel het aantrekkelijk is om flink wat geld in cryptovaluta te investeren is het van belang dat je realistisch blijft kijken naar het geld wat je in de fysieke wereld nodig hebt en hoeveel je daadwerkelijk te besteden hebt. Je zou nooit geld moeten investeren wat je daadwerkelijk nodig hebt want dan wordt investeren vergelijkbaar met gokken. Het kan gevaarlijk zijn omdat niet al je investeringen altijd positief rendement opleveren; je kan het geld ook verliezen. Je wilt natuurlijk niet in de knoei komen met jouw vaste lasten omdat je geld hebt geïnvesteerd wat je niet kunt missen.

Cryptovaluta kopen

Het kopen van crypto kun je doen op een betrouwbaar platform zoals www.anycoindirect.eu. Hier kun je eenvoudig een account openen en geld van je eigen bank naar je crypto wallet overmaken. Ben je benieuwd naar crypto of wil je graag aan de slag met het beleggen in de online munteenheden? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen op hun website.