Slaaptrend van het nieuwe jaar

Slaaptrend van het nieuwe jaar

Het wordt voor veel mensen in Nederland steeds lastiger om goed in slaap te komen. Dit heeft er met name mee te maken dat het leven steeds drukker wordt. Hierdoor zijn er meer prikkels te verduren gedurende de dag en is er meer stress. Dit is bijvoorbeeld waar te nemen in het aantal burn-outs waar Nederland jaarlijks mee te maken krijgt. Om dit te voorkomen, is een goede nachtrust enorm belangrijk. Dit zorgt er namelijk direct voor dat de stress verminderd wordt. Uiteraard heb je al verschillende dingen geprobeerd, maar er is een nieuwe slaaptrend. Heb je namelijk wel eens een Latona Blanket gebruikt? Deze zorgt direct voor een zeer goede nachtrust. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over deze nieuwe slaaptrend!

Wat is een verzwaringsdeken eigenlijk?

Steeds meer mensen in Nederland gaan een een zwaartedeken kopen om de nachtrust te verbeteren. Deze slaaptrend is erg goed voor de nachtrust. Dit komt omdat een verzwaringsdeken erg veel voordelen heeft. Een verzwaringsdeken is niet anders dan de naam doet vermoeden. Het is een deken met een extra gewicht. Door dit extra gewicht in de deken, heeft het veel gezondheidsvoordelen waar je veel aan kunt hebben voor het slapen.

De voordelen van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken gebruiken heeft veel gezondheidsvoordelen. De deken wordt gebruikt voor het slapen Je legt deze in plaats van de normale deken op je bed. Vervolgens ga je er onder liggen als je gaat slapen. Doordat de deken zwaarder is, drukt hij op het lichaam. Hierdoor voel je je veel veiliger en krijg je het gevoel alsof je geknuffeld wordt. Dit gevoel zorgt ervoor dat stress het lichaam verlaat. Hierdoor wordt het makkelijker om in slaap te vallen en ga je ook in een diepere slaap komen. Heb je kinderen die bijvoorbeeld last hebben van de vele prikkels overdag? Dan helpt een verzwaringsdeken enorm veel. De prikkels zorgen namelijk voor een verhoogd stressniveau. De verzwaringsdeken zorgt ervoor dat deze stress verminderd wordt en de nachtrust verbetert wordt.

Hoe zwaar moet de deken precies zijn?

Iedere verzwaringsdeken heeft een ander gewicht. Dit heeft er mee te maken hoe zwaar je zelf bent. Hoe zwaarder je namelijk zelf bent, hoe zwaarder de deken moet zijn. In de regel is de verzwaringsdeken 10% van je eigen lichaamsgewicht. Als je zelf 70 kilo weegt, moet de verzwaringsdeken dus 7 kilo wegen. Voor kinderen is het exact hetzelfde. Let er daarom dus goed op dat je een verzwaringsdeken koopt die bij jou of je kunt past. Een verzwaringsdeken kopen is dus zeer verstandig en zeker een slaaptrend die je kunt volgen voor een betere nachtrust!