Kies nu voor kunstgras

Kies nu voor kunstgras

Nu is het juiste moment om te kiezen voor kunstgras. Echt gras is natuurlijk ook een optie, maar een groot nadeel van echt gras is dat onderhoud moet worden gepleegd. Doe je dit niet, dan kun je te maken krijgen met te hoog gras of het gras kan gaan verpieteren. Maar je moet natuurlijk maar net zin of tijd hebben om dit onderhoud uit te voeren. Zeker bij grotere stukken gras kan het veel tijd kosten, en om iedere keer een tuinman in te schakelen is ook zo wat. Daarom kan het een interessante optie zijn om te kiezen voor kunstgras. Kunstgrassen zijn er in verschillende varianten, zodat er altijd wel iets passends te vinden is voor in de tuin.

Kunstgras is geschikt voor diverse plekken

Waar zou jij kunstgras laten plaatsen. Het mooie aan kunstgras is dat je het op meerdere plekken rondom je woning kunt laten plaatsen. Veel mensen zullen er voor kiezen om kunstgras in de achtertuin te laten plaatsen. Zo beschik je in één klap over een grasveldje (of grasveld als je flink de ruimte hebt) die er niet alleen mooi uit ziet, maar waar je bovendien geen onderhoud aan hoeft uit te voeren. Lekker gemakkelijk en alles ziet er goed uit. Bovendien is dit een ideale plek voor de kinderen om op te spelen. Hier kunnen ze lekker ravotten of in liggen. Je zou zelfs een picknick achter in de tuin kunnen doen op dit gras. Kunstgras kan ook op andere plekken geplaatst worden, bijvoorbeeld de voortuin, het terras of op je balkon.

Kunstgras voor sportverenigingen

Kunstgrassen zijn niet alleen geschikt voor bij jou thuis. Ook voor sportverenigingen kan kunstgras een interessante optie zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een voetbalvereniging. Er zijn zelfs clubs in de Eredivisie die spelen op kunstgras. Dit is niet zonder reden. Kunstgras vergt minder onderhoud en is minder duur om in te kopen in vergelijking met echt gras. Je kunt jezelf als voetbalvereniging dus een hoop kosten besparen door te kiezen voor kunstgras. Daarnaast is kunstgras geschikt voor tennisbanen. Gras is één van de bekendste ondergronden van tennis. Hier wordt de grand slam Wimbledon op gespeeld. 

Kunstgras zelf plaatsen of niet

Als je kunstgras gaat bestellen, heb je de keuze tussen het kunstgras zelf plaatsen of dit laten plaatsen door een specialist. Die keuze is geheel aan jou. Als je een ervaren doe het zelver bent of al wel eens eerder kunstgras hebt geplaatst, kun je deze taak prima op je nemen. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze taak over te laten aan een professional. Die keuze is geheel aan jou.