Het belang van een goede motorhelm

Het belang van een goede motorhelm

Op de motor rijden is een ongeëvenaarde ervaring. Hier voel je pas echt de snelheid van het rijden. Je voelt de wind langs heen gaan. Het is een manier van rijden voor de echte avonturier. Stel je het eens voor, op vakantie met de motor. Dat zal een onvergetelijke ervaring zijn. Tegelijkertijd is de motor met afstand het gevaarlijkste voertuig om op te rijden. Je bent nu eenmaal kwetsbaarder op de motor dan wanneer je in een auto zit en het exterieur de klap opvangt in het geval van een ongeluk. Op de motor heb je die luxe niet, wat het gevaarlijk maakt. Tegelijkertijd heb je wel de optie om jezelf beter te beschermen, waaronder aan de hand van een motorhelm.

Motorhelmen in allerlei soorten en maten

Een motorhelm koop je niet alleen ter bescherming van je hoofd, alhoewel dit natuurlijk wel de belangrijkste reden is om er sowieso over te beschikken. Maar tijdens het uitzoeken van een geschikte motorhelm kijk je ook naar het uiterlijk. De look van de helm moet goed aansluiten op de rest van je outfit. Het oog wil ook wat, toch? In één van onze andere blogs hebben we je al wel eens laten zien waar je helmen kunt shoppen. Ook bij online webshops zoals Chromeburner zijn genoeg mooie varianten te vinden. Hierbij heb je veel keuze op het gebied van merk, kleur, rijstijl, helmtype, afmetingen, gebruikte materialen en nog veel meer. 

Waarom kies je voor een motorhelm?

Eigenlijk is er maar één belangrijke en essentiële reden om voor een motorhelm te kiezen: ter bescherming van je hoofd. Op een motor ben je kwetsbaar. Je bent kwetsbaarder dan andere weggebruikers zoals automobilisten, omdat je niet omgeven wordt door een hele auto. Als je wordt geraakt, ben jij degene die geraakt wordt. Door de hoge snelheden kun je bovendien van je motor gelanceerd worden. Je hoofd is van nature kwetsbaar en er kan al snel onherstelbare schade ontstaan. Een motorhelm beschermt je hoofd in dat soort situaties. Laten we bovendien niet vergeten dat het wettelijk verplicht is om een helm op de motor te dragen. 

Hoe vind ik de ideale motorhelm voor mij?

Als je op zoek gaat naar een (nieuwe) motorhelm, is het belangrijk om jezelf vooraf af te vragen wat je nodig hebt. Wat voor motorrijder ben je? Doe je het rustig aan of ben je een echte avonturier. Maak je meer korte ritjes of ga je op lange motorvakanties? Wat voor helmtype prefereer je? Kies je liever voor een adventurehelm of een integraalhelm? Welke eigenschappen vind je van belang? Door jezelf deze vragen vooraf te stellen, zul je sneller de motorhelm kunnen vinden die aansluit op je behoeften.