Modetrends voor dames rondom de kleur beige

Modetrends voor dames rondom de kleur beige

Beige is een geliefde, neutrale kleur die goed te combineren is met de meeste andere kleuren en tinten. Beige geeft een rustige en kalme uitstraling aan een outfit en zorgt ervoor dat het niet te springerig wordt. Daarnaast is het ook een perfecte kleur voor een chique look, bijvoorbeeld voor op het werk of tijdens een speciaal evenement. De kleur wordt vooral veel gezien in de lente en zomer, maar is ook een mooie manier om een najaarsoutfit op te leuken. Benieuwd hoe je deze kleur goed kunt inzetten in jouw outfit? In dit artikel geven we je een aantal manieren waarop je beige kunt toepassen op jouw stijl!

Zoek uit welke tint beige het beste bij jou past

Als je beige wil gaan dragen, is het belangrijk dat je weet of een koele of warme tint beige moet hebben. Koel of bruin beige heeft een ondertoon van roze en warm beige is meer een gelige tint. Om erachter te komen wat het beste bij je past, ga je voor de spiegel zitten zonder make-up, bij goed daglicht en met je haar uit je gezicht. Hou verschilende kleuren beige dameskleding onder je gezicht en kijk wat voor effect ze hebben op jouw uitstraling. Kijk bijvoorbeeld of het ervoor zorgt dat je huid dof lijkt, of je donkere kringen onder je ogen krijgt. In dat geval past de tint niet helemaal goed bij je. Als je dit lang genoeg doet, krijg je vanzelf een beeld van welke tinten wel en niet bij jou passen.

Modetrends voor dames rondom de kleur beige

Make-up die goed past bij de kleur beige

Om je outfit compleet te maken, wil je natuurlijk ook weten wat voor make-up goed bij de kleur beige past. Make-up is natuurlijk niet zo belangrijk als de outfit zelf, maar wel een mooie toevoeging. Een toevoeging die jouw persoonlijkheid moet benadrukken. Voor je lippenstift kun je het beste voor natuurlijke tinten gaan. Denk bijvoorbeeld aan donkere bruintinten of kersenrood. Kies in ieder geval niet voor felroze of bloedrood bij een beige outfit. Voor de oogschaduw kun je het beste gaan voor de tint zwart of kleuren die overeenkomen met de tint beige van je outfit. Welke kleuren make-up het beste bij de outfit passen, is ook afhankelijk van jouw haarkleur.

Kleuren kleding waar beige goed bij past

Beige gaat goed samen met donkere kleuren en aardetinten, zoals bruin en terracotta. Ook zwart past goed bij de meeste beige tinten. Het zorgt voor een sterk contrast en geeft de ruimte reliëf. Ga je voor een chique outfit? Dan kun je jouw beige kleding het beste combineren met kastanjebruin of zwart. Daarnaast gaat beige erg goed samen met wit.