Pvc vloeren kopen en leggen, dit moet je weten

Pvc vloeren kopen en leggen, dit moet je weten

Pvc vloeren kopen kan je veel voordelen opleveren. Pvc vloeren zijn namelijk duurzaam, stevig en makkelijk schoon te maken. Daarnaast hebben Pvc vloeren vaak een natuurlijke uitstraling wat maakt dat zo’n vloer voor vrijwel iedere ruimte geschikt is. Je kunt namelijk Pvc vloeren kopen voor in je woonkamer, maar ook voor je winkelruimte, badkamer keuken of schoonheidssalon aan huis. Steeds meer mensen kiezen voor zo’n vloer die gemaakt is van pvc. Een Pvc vloer is heel eenvoudig te leggen. In de meeste gevallen heb je hier een speciaal soort lijm voor nodig, maar er zijn ook alternatieven mogelijk. 

Gebruik maken van speciale lijm of de vloer zwevend leggen? 

Met alleen Pvc vloeren kopen ben je er nog niet. Deze vloeren moeten namelijk ook nog gelegd worden. Je kunt dit op twee verschillende manieren doen: zwevend of lijmen. Wil je de vloer zwevend leggen? Dan kun je het beste kiezen voor click pvc. Zo’n vloer kun je ook heel gemakkelijk verwijderen waardoor je ‘m bijvoorbeeld mee kunt nemen naar je nieuwe woning wanneer je ooit gaat verhuizen. Wil je de vloer niet makkelijk los kunnen halen en wil je een zo strak mogelijk resultaat? Dan kun je er het beste voor kiezen om de vloer te verlijmen. Hierdoor krijg je het mooiste resultaat. 

Verschillende soorten lijm 

Bij Pvc vloeren kopen komt dus ook het kopen van de eventuele lijm. Deze lijm is verkrijgbaar in allerlei soorten. Echter is niet iedere soort lijm even sterk aangezien niet alle lijm even kwalitatief is. Het is belangrijk dat je op de lijm voor het verlijmen van je Pvc vloer niet bezuinigd. Je kunt namelijk beter kiezen voor lijm van een uitstekende kwaliteit zodat je zeker weet dat de vloer goed blijft plakken op de ondergrond. 

Gebruik de lijm op de juiste manier 

Naast Pvc vloeren kopen moet je dus vaak ook speciale lijm kopen om deze vloeren te bevestigen. Het is belangrijk dat je deze lijm op de juiste manier gebruikt. Zorg er altijd voor dat de ondergrond helemaal egaal en schoon is. Hiermee bedoelen we ook stofvrij. Gemiddeld genomen kun je ervanuit gaan dat je voor een vloer met een oppervlakte van 20m2 zo’n 5 tot 10 kilo vloerlijm nodig hebt. In de meeste gevallen kun je de vloer rechtstreeks verlijmen op de ondergrond. Heb je eenmaal een stuk vloer gelegd en verlijmd? Dan kun je deze vloer na 10 minuten weer betreden. Heb je naast een nieuwe vloer ook interesse in nieuwe raamdecoratie? Bekijk dan eens of je jaloezieën geen geschikte raamdecoratie vindt. Jaloezieën zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten zodat ze zeker kunnen matchen met je nieuwe vloer.