Soorten telefoonhoesjes

Soorten telefoonhoesjes

Zoveel telefoons als er zijn, zoveel telefoonhoesjes zijn er om ze te beschermen Je wilt natuurlijk goed voor je mobiele telefoon zorgen en niet dat hij in duizenden stukjes ligt als je hem een keer laat vallen. Gelukkig zijn er verschillende soorten telefoonhoesjes op de markt te verkrijgen, zodat jij jouw telefoon goed kan beschermen tegen botsingen, krassen en deuken. Al deze telefoonhoesjes zijn onderverdeeld in een aantal categorieën, welke we in dit artikel met je zullen behandelen. Zo weet jij precies welk hoesje perfect bij jou past!

Hard case

Om te beginnen zijn er bijvoorbeeld de hard case hoesjes. Deze telefoonhoesjes zijn gemaakt van hard kunststof en zijn dus echt bedoeld om je telefoon te beschermen wanneer deze een keer valt of ergens tegenaan stoot. Neem bijvoorbeeld de nieuwste Apple iPhone 13 of de Samsung Galaxy A52; je wilt natuurlijk zo lang mogelijk met je nieuwe telefoon kunnen doen zonder dat hij stuk gaat. Een hard case is hier dan perfect voor. Deze telefoons zijn vaak gemaakt van glas, zowel aan de voor-als aan de achterkant. Een goed beschermend Samsung A52s hoesje of Apple iPhone 13 hoesje is een hard case. Eerlijk is eerlijk; dit type hoesje is vaak niet de allermooiste, maar zijn wel de beste beschermers. De hoesjes zijn heel stug, waardoor je er geen pasjes achter kwijt kunt en zijn vaak tamelijk zwaar en groot. Ze beschermen je telefoon heel goed, maar zijn wel wat minder praktisch. 

Soft case

Wil je liever een hoesje dat wat meer praktisch is in gebruik, maar toch je telefoon beschermd? Dan kun je kiezen voor een soft case. Dit type telefoonhoesje is gemaakt van zacht materiaal, waardoor het buigzaam is, in tegenstelling tot de meeste ander telefoonhoesjes. Hierdoor kun je vaak ook nog wat pasjes kwijt achter je telefoon in het hoesje. Soft cases beschermen de telefoon wel iets minder goed. De achter kant zal geen probleem zijn, maar wanneer de telefoon op het scherm belandt, kan het hoesje niks doen. Hard cases hebben vaak een opstaande rand, waardoor het scherm de grond niet zal raken. Soft cases hebben dit randje niet, waardoor de kans op een barst in het scherm aanzienlijk groter is. Deze zachte hoesjes hebben wel de leukste prints en afbeeldingen; het oog wil immers ook wat. Deze hoesjes dienen dan vaak ook meer als accessoire dan als bescherming. 

Flipcover 

De laatste categorie die we gaan bespreken zijn de flipcovers. Deze hoesjes hebben, zoals de naam het al verklapt, een flap aan de voorkant. Het is eigenlijk een soort boekje en worden dan ook wel bookcovers genoemd. Het grote voordeel van dit type hoesje is dat ze de gehele telefoon beschermen en er zélfs genoeg ruimte is om je pasjes en bijvoorbeeld briefgeld in op te bergen. De ‘flap’ (voorkant) heeft namelijk meestal drie inkepingen voor pasjes en daaronder ruimte voor eventueel briefgeld of andere papieren, zoals een boodschappenlijstje. Zo heb je je portemonnee en telefoon altijd bij de hand!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in