Top 5 damesschoenen merken

damesschoenen merken

Als we het hebben over de top 5 van merken van damesschoenen, dan hebben bekende sportmerken ook wel een vermelding in deze top 5. Wat dames belangrijk vinden bij de aanschaf van nieuwe schoenen, is dat deze er modieus uit moeten zien, lekker moeten lopen (dus een bepaalde mate van comfort bieden) en een goede prijs-kwaliteit hebben. 

1. Nike

Met stip bovenaan staat Nike als in de top 5 van de beste damesschoenen merken. Of althans, een van de meest gedragen merken, ook door vrouwen. Sneakers van het merk Nike zitten comfortabel, zijn trendy en modieus en voor verschillende doeleinden geschikt. Je kunt er op wandelen, je kunt ermee sporten en ook op dat gebied zijn er dan weer verschillende uitvoeringen voor het beoefenen van verschillende sporten. Kortom, dit merk heeft keuze genoeg op het gebied van een leuke sneaker of sportschoen. Nike just got it

2. Adidas

Adidas heeft nog meer mogelijkheid en verschil in aanbod bijna dan Nike. Dan hebben we het over sneakers die wat steviger zijn qua zool en Adidas is ook meer van de variatie met hun aanbod in praktisch alle kleuren(combinaties) van de regenboog. Een pluspuntje en het vermelden waard op het gebied van verantwoord en duurzaam; Adidas heeft 1 miljoen sneakers verkocht die zijn gemaakt van oceaanplastic. 

3. VANS

Wellicht niet bij iedereen even bekend als Adidas of Nike, maar minstens zo goed is het merk Vans. Naast sneakers, verkopen zij ook kleding bijvoorbeeld en rugzakken. Vans is vooruitstrevend en gaat de concurrentie aan met andere sneakermerken door met de coolste prints en een legio ontwerpmogelijkheden je eigen sneakers te kunnen professionaliseren. Je kan dan zelf de kleur van de schoen, van de veter en eventuele prints uitkiezen. Online schoenen kopen zoals Vans tijdens een regenachtige dag is de perfect invulling van jouw weekend.

4. Timberland

Het merk Timberland is een begrip op zich en het is mateloos populair. Het is een Amerikaans merk en van oorsprong maakt en verkoopt Timberland outdoor schoenen. Het zijn grovere, maar toch moderne en comfortabele schoenen voor zowel mannen-als vrouwen en niet meer weg te denken uit de top 5 van ook damesschoen merken. Timberlands schoenen worden door de consument en fans ook wel ‘Timberlands’ genoemd (‘ik doe mijn Timberlands wel aan’). 

5. Clarks

Het merk Clarks bestaat al heel lang, het is een van de eerste schoenenmerken en werd voorheen vooral gezien als een goede, degelijke schoen van het wat duurdere segment. Tegenwoordig is ook Clarks wat minder degelijk met zijn schoenen en heeft wat meer ingespeeld op het modieuze aspect. Zij zijn ook erg bezig met duurzaamheid en milieubewustzijn. Kies je bijvoorbeeld voor Gabor schoenen? Dan kies je ook voor comfort en degelijkheid in een duurder segment, ook zij zijn aan een modieuzere inhaal start bezig.