Vijf tips bij het kopen van een opzetzwembad

Vijf tips bij het kopen van een opzetzwembad

De warme zomerdagen zijn weer in aantocht. Hoe fijn is het dan om een zwembad in je tuin te hebben? En kies je dan voor een opblaasbaar zwembad of voor een opzetzwembad met eens stalen frame? Zo’n zwembad is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hierdoor is het mogelijk dat je niet weet welk zwembad je nu het beste kunt kopen. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij de vijf tips bij het kopen van een opzetzwembad voor je op een rijtje gezet. 

De beschikbare ruimte 

Eén van de vijf tips bij het kopen van een opzetzwembad is de beschikbare ruimte in je tuin. Heb je veel ruimte in je tuin en kies je voor een groot rond zwembad of heb je liever een rechthoekig zwembad? Bedenk van te voren dus goed waar je het opzetzwembad neer wilt zetten en de beschikbare ruimte die je wilt benutten om het zwembad neer te zetten. Wellicht heb je een aantal m2 kunstgras in je tuin liggen waar je het zwembad op wilt zetten?

Het beschikbare budget

Misschien wel de belangrijkste tip als het gaat om de vijf tips bij het kopen van een opzetzwembad is het budget. Wil je veel geld uitgeven aan de aanschaf van een opzetzwembad of is het budget wat je beschikbaar hebt beperkt? Aan grote opzetzwembaden met een stalen frame hangt namelijk vaak een behoorlijk prijskaartje. Stel dus van te voren een bepaald budget vast voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een opzetzwembad. 

Het gebruik 

Ga je het opzetzwembad neerzetten op gemeenschappelijke grond of wordt het zwembad enkel privé gebruikt? Of misschien wil je het zwembad wel meenemen op vakantie? Denk hier goed over na want het opzetten van een zwembad met frame is vaak een behoorlijke klus en kun je het beste niet al te veel verplaatsen. 

De grootte 

Ook een belangrijke tip wanneer het gaat om het kopen van een opzetzwembad is de grootte van het zwembad. De grootte wordt mede bepaald door de beschikbare ruimte in je tuin, maar ook door het aantal personen die tegelijk in het zwembad moeten kunnen. Is het zwembad alleen bedoeld voor je kinderen of wil je er met heel het gezin tegelijk in kunnen? 

De kwaliteit 

De laatste tip van de vijf tips bij het kopen van een opzetzwembad is de kwaliteit. Tussen de verschillende soorten opzetzwembaden zit namelijk vaak een behoorlijk kwaliteitsverschil. Kijk hier dus goed naar voordat je een zwembad koopt. Je wilt immers wel zo lang mogelijk plezier hebben van het zwembad. Zorg dus dat je goed voorbereid bent voordat je daadwerkelijk besluit om een opzetzwembad aan te schaffen.