Waarom ik voor een traprenovatie koos!

Waarom ik voor een traprenovatie koos!

Dagelijks loop je meerdere keren over de trap heen. Doordat er veel over de trap gelopen wordt, is ook de slijtage een stuk sneller dan andere delen van het huis. In mijn geval was het duidelijk te zien dat de trap niet meer helemaal de oude was. Daarnaast vond ik de trap ook niet meer passen bij mijn interieur. Deze is de laatste jaren namelijk sterk veranderd. Naast deze redenenen zijn er nog een aantal te benoemen waarom je kunt kiezen voor een traprenovatie. Dat leg ik je graag uit!

Een veilige trap is belangrijk

Als je merkt dat de trap veel begint te slijten, kan het gevaarlijk worden. Door slijtage kan je trap namelijk glad worden. Hierdoor heb je de kans dat je al snel uitglijdt op de trap, waardoor je direct naar beneden valt. Daarnaast is het ook zo dat er stukjes los kunnen komen te zitten. Dit kan ertoe leiden dat je ergens achter blijft haken met je voeten, waardoor je van de trap af kunt vallen. Door het laten renoveren van je trap voorkom je dit direct. Het is daarom verstandig om je trap te laten renoveren als je merkt dat er veel slijtage op komt. In mijn geval was het dus een slimme keuze!

Een nieuwe stijl kiezen

Naast de veiligheid, kan een verandering van stijl ook een reden zijn om over te gaan tot een traprenovatie. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als je een geheel nieuw interieur hebt aangekocht. Een trap kan dan namelijk niet achterblijven. Heb je bijvoorbeeld de bovenverdieping in een andere stijl gestoken? Dan wil je natuurlijk ook dat de trap deze verbinding goed kan maken. In dit geval kies je er dus voor om je interieurstijl weer hetzelfde te maken.

Wat zijn de kosten van traprenovatie?

De kosten van een traprenovatie kunnen erg uiteen lopen. Het is namelijk niet zo dat iedere trap dezelfde renovatie nodig heeft. Hierdoor kan de prijs voor een traprenovatie voor jou anders zijn dan voor mij. De kosten bestaan doorgaans uit 6 verschillende factoren. Hierin is bijvoorbeeld de vorm van de trap belangrijk, het aantal treden en de afmeting. Daarnaast zijn de kosten voor een gesloten trap ook anders dan voor een open trap. Ga je vervolgens de renovatie zelf doen of besteedt je het liever uit? Ook dit draagt bij aan de kosten. Tot slot moet je natuurlijk ook nog de trapwangen en stootborden van de trap renoveren. Al met al zijn er dus veel factoren die bepalen wat een dergelijk project gaat kosten. 

Een traprenovatie laten uitvoeren

Heb jij even naar je trap gekeken, en zie je dat deze erg veel slijtage vertoont? Dan is het zeker geen slecht idee om de trap ook te laten renoveren! Als je overgaat tot het renoveren van je trap, kun je natuurlijk ook direct een geheel nieuwe stijl hanteren. Als je net nieuwe meubels hebt gekocht voor de woonkamer, kun je erg leuk de trap ook in deze stijl laten maken. Het zorgt er direct voor dat je gehele interieur bij elkaar zal passen. Tot slot kun je ook erg leuk nieuwe leuningen laten plaatsen. Hiervoor kun je kiezen voor een leuke houtlook, maar je kunt ook direct heel modern gaan. Weet jij al welke stijl je de trap gaat laten maken?