Zonwering bestellen? Dat doe je bij Somfy

Zonwering bestellen? Dat doe je bij Somfy

Er is een steeds grotere vraag naar zonwering. Warme zomers, behoefte aan privacy en huisbeveiliging zijn drie belangrijke factoren die een rol spelen bij de keuze voor zonwering. Er zijn diverse opties, overwegingen en mogelijkheden per merk en winkel. Waarom je goed terecht kunt bij Somfy lees je op deze pagina.

Wat is Somfy?

Somfy is een Frans merk dat diverse producten maakt op het gebied van automatisering. Het merk is al jarenlang bekend in de zakelijke markt, denk aan motoren voor zonwering voor bedrijven en instellingen. Daarnaast maken ze ook oplossingen voor thuis waaronder garagedeur openers, alarmsystemen, raamdecoratie en uiteraard ook zonwering. Daarbij speelt integratie van toepassingen een belangrijke rol. Via het eigen RTS systeem en het algemene io-homecontrol protocol kunnen apparaten en toepassingen worden gekoppeld. Dit werkt thuis maar ook via internet wat een enorm breed scala aan mogelijkheden biedt. Hoe dat werkt en wat er mogelijk is lees je verder op deze pagina.

Geen leverancier van zonwering

Als je nu overtuigd bent van de kwaliteit die Somfy levert en je wilt zonwering bestellen dan kun je op de website alle mogelijkheden bekijken. Je kunt alleen niet direct een bestelling plaatsen omdat het merk alleen de oplossingen ontwikkelt om zonwering van andere fabrikanten te bedienen. Je kunt wel via de website een dealer bij jou in de buurt opzoeken die een compleet set inclusief automatisering voor je kan samenstellen.

Huisautomatisering

Als je investeert in zonwering dan wil je het uiteraard goed doen. Er gaan kosten mee gepaard, als je voor iets meer geld een veel beter systeem hebt dan is dat de extra uitgave dubbel en dwars waard. Met name de combinatie met huisautomatisering is de moeite waard om te bekijken. Een windmeter aan de gevel kan bijvoorbeeld de luifel in werking stellen. Je kunt de zonwering laten inklappen, uitschuiven, openen of sluiten op basis van de hoeveelheid licht of wind. Daarnaast zijn er ook koppelingen mogelijk met systemen als Apple HomeKit of Google Home. Zo kun je de verlichting koppelen, gebruik maken van een slimme spraakassistent en nog veel meer.

Hoe kies je de juiste zonwering?

De voornaamste reden dat je niet direct via de Somfy site zonwering kunt bestellen is het eenvoudige feit dat deze producten op maat geleverd worden. Voor iedere woning zijn er afwijkende eisen en opties. Vaak kiezen mensen voor een volledige oplossing voor alle vensters in huis, het is daarnaast ook zeker mogelijk om alleen de ruit aan de voorzijde van je woning te voorzien van zonwering. Op de website van Somfy kun je zien wat de mogelijkheden zijn, je vindt hier ook foto’s van zonwering in de praktijk. Zo is zonwering voor het raam weer iets anders dan een terrasoverkapping waar je een uitschuifbare luifel wilt installeren.

Alle elementen op elkaar afgestemd

Bij de keuze voor automatisering moet je rekening houden met het vermogen dat de motor biedt en het gewicht van de zonwering. Er zijn ook producten voor raamdecoratie in huis en zonwering aan de buitenzijde die afwijkende kenmerken bezitten. Zo beschikt de laatste generatie zonwering van Somfy over een bidirectionele verbinding. Dit betekent dat de motoren niet alleen kunnen ontvangen maar ook zenden. Zo kun je in het buitenland op je smartphone zien of de zonwering open, dicht of half open staat. Deze terugkoppeling is niet mogelijk met alle systemen. Bekijk de opties via de website en zoek een dealer bij jou in de buurt voor advies op maat.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in