5x zonwering voor een nieuwbouwwoning

zonwering

Één van de belangrijkste dingen in een nieuw huis is raamdecoratie. Door de juiste raamdecoratie te hebben in je huis, kun je een groot deel van de sfeer bepalen. Afhankelijk van de ligging van je huis, is het verstandig om te weten welke soorten raamdecoratie er zijn. Ligt je tuin op het zuiden, dan is iets meer verduistering wel prettig, aangezien je dan de hele dag de zon op het huis hebt staan. Heb je een tuin op het westen, dan is iets wat het laagstaande avondzonnetje dimt erg prettig.

Zonneschermen zijn ideaal, ongeacht de ligging van je huis. Zelf hebben wij er ook eentje, en in de zomer is hij onmisbaar. Onze tuin ligt op het oosten, dus tot zo’n 12:00 hebben wij een pittig zonnetje in huis. Door het zonnescherm naar beneden te draaien, houd je de felle zonnestralen uit huis, zonder een groot deel van je lichtinval kwijt te zijn.
Voor in de tuin is het ook ideaal, mocht je even willen ontsnappen aan de zon, een boek willen lezen of op de laptop willen, dan is in de schaduw zitten wel heel prettig. Wist je dat een zonnescherm ook écht zonwerend is? Het beschermt je tegen schadelijke UV-stralen. Ga je een zonnescherm kopen, bedenk dan ook of je een automatisch zonnescherm wilt of niet. Automatische zijn makkelijk te bedienen met een app of een afstandsbediening, maar ze zijn ook wel een tikje duurder!

Geen ruimte voor een zonnescherm? Ga dan voor rolluiken. Ze zorgen niet alleen voor verduistering, ook weren ze geluid en werken ze isolerend. En ook een groot voordeel: ze houden inbrekers tegen. In de zomer houd je je huis koel door de luiken dicht te doen, in de winter houd je juist de warmte binnen. En je kunt zelf bepalen hoeveel licht je doorlaat. Ze zijn er voor zowel kleine ramen als grote ramen, dus vrijwel geschikt voor ieder huis.

 

Wat voor raamdecoratie heb jij in je huis?

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in