Aankondiging van de Apple iPhone 14 serie

iPhone 14 Pro eigenschappen

Tijdens een Apple Event in Californië op 7 september 2022 werd de iPhone 14 serie gepresenteerd. Vier modellen werden aangekondigd: de normale iPhone 14, de iPhone 14 Pro, de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 14 Plus. Dit laatste model is extra bijzonder, aangezien er al sinds de iPhone 8 Plus geen Plus model meer is uitgebracht. Ook werd aangekondigd vanaf wanneer deze Apple smartphones wereldwijd verkrijgbaar zijn: 16 september. Pre-orders zijn vanaf 9 september mogelijk. Op de iPhone 14 Plus moet je nog wel even wachten, die is vanaf 7 oktober wereldwijd verkrijgbaar. We vertellen je in deze blog meer over deze modellen. 

Wat zijn de eigenschappen van de iPhone 14?

Het design van de iPhone 14 doet sterk denken aan de iPhone 13, maar toch zijn er op diverse fronten verbeteringen aan te wijzen. Ga je dit model kopen en zoek je een passend telefoonhoesje? Lees in dat geval onze blog over de soorten telefoonhoesjes die er zijn. De standaard editie van de iPhone 14 heeft een 6.1 inch OLED display. De achterzijde is gemaakt van aluminium, terwijl het beeldscherm gemaakt is van Ceramic Shield glas. Je bepaalt zelf of je kiest voor een rode, witte, zwarte, blauwe of paarse uitgave. Dit model is water- en stofbestendig. De camera is beter dan ooit, je bepaalt zelf hoeveel opslag je nodig hebt en er zijn meer SOS en veiligheidsfuncties.

Wat zijn de eigenschappen van de iPhone 14 Pro?

Ieder model van de iPhone gaat gepaard met een eigen Pro versie. Deze varianten zijn altijd net wat groter en beschikken over meer features in vergelijking met de standaard variant. Dat geldt ook voor de iPhone 14 Pro. Ten eerste is de display een stuk groter: een 6.7 inch OLED display. Dit scheelt toch al snel een goede 2 cm in vergelijking met de iPhone 14. De verversingssnelheid is net wat hoger op dit model: 120 Hz. De 48 MP hoofdcamera is van een hoog niveau, en zelfs het schieten van 4k video’s is mogelijk. Maximaal kan de opslagruimte van dit model 1 TB zijn. Dat is wel heel veel opslagruimte, toch?

Wat zijn de eigenschappen van de iPhone 14 Pro Max?

De ultieme versie van de iPhone 14 is toch echt de iPhone 14 Pro Max. Alhoewel het display even groot is in vergelijking met de iPhone 14 Pro, heeft de Pro Max een diepere resolutie van 2796 x 1290 pixels. Alles ziet er net wat scherper uit op dit beeldscherm. Daarnaast valt de langere accuduur op. Waar je bij de iPhone 14 Pro 24 uur aan een stuk video’s zou kunnen afspelen, is dit bij de Pro Max 29 uur in totaal. Verrassend is het dan ook niet dat de iPhone 14 Pro Max gepaard gaat met een hoger prijskaartje.

Welke telefoon uit de iPhone 14 serie kies jij?

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft elke smartphone uit de iPhone 14 zo zijn eigen aantrekkelijke eigenschappen. De iPhone 14 is de standaard uitgave en hierdoor wat aantrekkelijker qua prijs, terwijl de iPhone 14 Pro, de iPhone 14 Pro Max en de iPhone 14 Plus wat meer mogelijkheden hebben. Waar je ook voor kiest, je zit altijd goed bij Apple. Je kunt deze telefoons zelf aanschaffen of een passend abonnement afsluiten.