De voordelen van plantaardige eiwitshakes

De voordelen van plantaardige eiwitshakes

Eiwitshakes zijn al enkele jaren steeds populairder aan het worden. Veel sporters gebruiken het om de proteïne inname per dag te verhogen. Eiwitshakes zijn hier een zeer handige manier voor. De eiwitten zijn namelijk erg puur en ze worden gemakkelijk opgenomen. Naast de trends van de normale eiwitshakes, worden er nu ook steeds meer vegan proteïne gebruikt in eiwitshakes. Het gebruik van deze proteïne heeft veel verschillende voordelen. Wij willen deze voordelen graag met je delen.

Plantaardige eiwitshakes helpen bij spieropbouw en spierherstel

Een van de eerste voordelen van het gebruik van eiwitshakes is dat ze perfect helpen bij spieropbouw en spierherstel. Als je bijvoorbeeld gaat kiezen voor een plantaardige eiwitshake, is het verstandig om te kiezen voor erwten-eiwit. Dit is namelijk een zeer complete bron aan eiwitten en is perfect geschikt als een alternatief op de Whey-eiwit die normaal in eiwitshakes wordt gebruikt. Het aminozuurprofiel van het erwten-eiwit is zeer compleet en helpt perfect voor de opbouw en het herstellen van het lichaam. Daarnaast is dit eiwit ook nog eens helemaal vrij van cholesterol en verzadigde vetten.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

In de wereld is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Als je kiest voor een plantaardige eiwitshake, maak je direct een duurzame keuze. Het produceren van de plantaardige eiwitshake is namelijk veel duurzamer en milieuvriendelijker dan de normale eiwitshakes. Dit komt doordat de uitstoot van CO2 bij deze productie veel lager ligt dan die van Whey-eiwitten. Door te kiezen voor plantaardige eiwitshakes kies je dus voor een goede bijdrage aan je eigen lichaam, maar ook aan de planeet!

Lactose vrije eiwitten

In het grootste gedeelte van alle eiwitshakes die je kunt kopen, wordt er lactose gevonden. De eiwitshakes zijn namelijk allemaal van zuivelproducten gemaakt, zoals Whey en Caseïne. Deze bevatten altijd lactose. Dit kan voor veel mensen klachten oproepen, zoals bijvoorbeeld buikkrampen, hoofdpijn, vermoeidheid, winderigheid of een opgeblazen gevoel. Plantaardige eiwitshakes daarentegen zijn helemaal vrij van lactose. Hierdoor krijg je geen vervelende bijwerkingen en kun je dagelijks blijven genieten van je shake. Ook zitten er geen andere toevoegingen in, zoals kunstmatige zoetstoffen. 

Zeer gemakkelijk je eiwitten innemen

Als je veel aan het sporten bent, wil je veel eiwitten binnenkrijgen. Het gebruik van eiwitshakes is hier erg handig voor. Je kunt gemakkelijk een shake maken en bij het drinken van de shake krijg je direct een grote hoeveelheid eiwitten binnen. Hierdoor is de plantaardige eiwitshake perfect om te nuttigen voor of na het sporten. Uiteraard mag je de shake ook drinken op een rustdag. Let er wel op dat de vegan eiwitshake geen maaltijdvervanger is. Je moet nog steeds je dagelijkse maaltijden tot je nemen om alle voedingsstoffen binnen te krijgen,