De lekkerste salades voor bij de BBQ

De lekkerste salades voor bij de BBQ

De zomerperiode is alweer bijna aangebroken en in Nederland betekent dat voornamelijk één ding: dat de barbecue weer uit de opslag wordt gehaald. Er zijn een een hoop dingen die niet mogen ontbreken bij een goede Nederlandse BBQ, maar één van de meest belangrijke aspecten zijn toch wel de salades. Op een gegeven moment ben je het vlees immers wel een beetje zat. In dit artikel bespreken we de beste salades voor bij de BBQ!

Warme of koude salade?

Dan is de eerste vraag: ga je voor een warme of een koude salade? Of misschien wel allebei? Ga je voor een koude salade, dan is een pastasalade altijd een goed idee. Lekker veelzijdig en ook erg toegankelijk. Ook aardappelsalade of huzarensalade doen het altijd goed tijdens een BBQ. Op een zomerse dag zul je waarschijnlijk altijd eerder voor een koude salade kiezen, maar een paar warme elementen in de salade kunnen ook erg lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan salade met gegrilde perzik of gebakken appels. Lekker toch?

Populaire ingrediënten voor zomerse salades

Wil je een echte zomerse salade maken? Dan zijn er ingrediënten die eigenlijk niet kunnen ontbreken. Voor salades bij de BBQ wordt vaak gebruik gemaakt van gegrild fruit of gegrilde groenten. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde courgette, perzik of aubergine. Appels en bananen worden ook vaak verwerkt in salades nadat ze op de BBQ klaar zijn gemaakt. Een ander ingrediënt dat erg populair is voor zomerse salades, is mozzarella. Je kunt de kaas koud door de salade heen doen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hem eerst te smelten. In een salade wordt mozzarella meestal koud verwerkt, vaak in combinatie met pesto en schijfjes tomaat. Ook geitenkaas werkt prima in een zomerse salade, bijvoorbeeld in combinatie met appel en walnoten en met wat honing eroverheen.

Recepten vinden voor salades

Op internet zijn een hoop goede recepten te vinden voor salades die perfect zijn om te serveren bij een BBQ. Je kunt op de websites van supermarkten zoals de Jumbo en de Albert Heijn kijken. Hier staan een hoop recepten op en er komen er iedere maand weer nieuwe bij. Vooral in de lente en in de zomer zul je hier veel recepten vinden voor zomerse salades. Natuurlijk zijn er ook diverse andere websites waar je terecht kunt. Of je nu op zoek bent naar de website van een kok of voedingsspecialist of een website waar iedereen zijn of haar eigen recepten op kan zetten, je hebt genoeg keuze!