Hoe kies je een enkelbandje dat bij jou past?

Hoe kies je een enkelbandje dat bij jou past?

Een enkelbandje is een sierlijk en vrouwelijk sieraad, dat voornamelijk in de zomer wordt gedragen. Dat komt omdat vrouwen in de zomer lekker op blote voeten lopen, of met sandaaltjes waardoor een enkelbandje mooi opvalt. Het is leuk om dan een mooi model te showen, maar hoe kies je een leuk model dat bij je past? Er is tegenwoordig zoveel keus, wij zullen je een handje op weg helpen.

Hoe groot moet het enkelbandje zijn?

Misschien wist je dit nog niet, maar net als ringen hebben enkelbandjes verschillende maten. Je zult nu vast denken; hoe kom ik achter mijn maat? Gelukkig is dat niet zo moeilijk. Je moet hiervoor de omtrek van jouw enkel opmeten en hier 2 cm bij optellen. Zorg ervoor dat je het breedste punt van je enkel opmeet, dan weet je zeker dat het enkelbandje past. Het is namelijk niet mooi als een enkelbandje te strak zit, het moet juist comfortabel zitten en ogen. 

Hoe kies je er één met zoveel aanbod

Er is zoveel keus dat je eerst bij jezelf na moet gaan wat jouw smaak eigenlijk is. Houd je van opvallende kleuren, hele subtiele uitvoeringen of met bijzondere hangertjes eraan? Je kunt bijvoorbeeld ook schelpenbandjes kiezen, Ibiza enkelbandjes of een bandje met veel gekleurde kraaltjes. Misschien houd je niet van tierelantijntjes en ga jij juist voor een enkelbandje van zilver. Dit is vooral handig met zwemmen, deze verkleurt namelijk niet. Je kunt ook een matchende enkelband bij iedere outfit kopen. 

Enkelbandjes maken

Het is ook leuk om zelf een exemplaar te maken als je een beetje creatief bent. Dan heb je een uniek exemplaar die niemand anders heeft. Heb je gelijk een leuke activiteit voor een vriendinnen middag. Ben je niet zo creatief, maar lijkt het je wel leuk om een zelfgemaakte creatie te dragen? Dan kun je ook een workshop boeken. Super leuk om met vriendinnen te doen en je krijgt begeleiding bij het maken van jouw creatie. Deze workshops zijn vooral populair met vrijgezellenfeestjes. 

Een getatoeëerde enkelband

Heb je niks met al die vrolijk gekleurde of sierlijke tatoeages, dan kun je er ook voor kiezen om een stoer exemplaar te laten tatoeëren. Je moet dan wel heel goed onderzoek doen naar wat je wilt, want je zit er natuurlijk de rest van je leven aan vast. Je kunt bijvoorbeeld je tatoeage uit laten lopen met een mooie, sierlijke slinger op je voet. Het is maar net wat jij mooi vindt. Daarnaast is een tatoeage op je enkel pijnlijk, omdat de huid daar erg dun is.