Hippe modetrends die dit najaar niet uit jouw kast kunnen ontbreken

Yaya mode

We zitten nog midden in de zomer, dat is wel te merken aan het weer. Maar toch is dit de ideale tijd om alvast te gaan shoppen voor het najaar. De najaarscollecties zijn namelijk al lang weer uit bij de meeste merken. Daarnaast kun je in de zomer vaak najaarskleding uit de oude collecties van vorig jaar voor een voordelige prijs aanschaffen. Maar voordat je aan het shoppen slaat, wil je natuurlijk wel weten wat de modetrends zijn voor dit najaar. Die gaan we in dit artikel met je bespreken!

Terugkeer van de jaren 80

Ja, dat lees je goed, de jaren 80 komt weer helemaal terug dit najaar. Dit zie je vooral doordat de kleur rood, glitters en prints veel voorkomen op de catwalk. Hou jij van uitbundige en opvallende outfits? Dan ga jij je helemaal thuis voelen dit najaar. Hou je niet in, ga juist lekker all-out!

Extra focus op de schouders

Ook dit najaar blijft de focus liggen op het eruit doen springen van de schouders. Maak het zo groot mogelijk, dat lijkt het motto te zijn. Dit doe je natuurlijk met behulp van bombshell bombers of colberts met een enorme spanwijdte. Je kunt deze trend ook mooi combineren met de jaren 80 trend door bijvoorbeeld voor een felrode blazer te gaan, of een blazer met een leuke, opvallende print. In veel winkels en bij veel merken vind je nu al leuke colberts en blazers met opvallende prints, bijvoorbeeld bij Yaya Mode. Genoeg keuze dus.

De Back to School look

Ga jij terug de schoolbanken in dit najaar? Dan kun je perfect met deze trend meegaan. Maar aangezien de Back to School look weer helemaal hip is, hoeft hij niet alleen door studenten gedragen te worden. Een erg stijvolle versie van een schooluniform was onlangs op de rode loper te zien, inclusief stropdas. Wil jij graag jouw studententijd herbeleven? Dan is dit je kans!

Een trend voor de Formule 1 fans

Voor de fans van Max Verstappen en de Formule 1 is er een mooie trend dit najaar: Formule 1 Chic. Aangezien de sport wereldwijd geliefder is dan ooit, kan de modewereld natuurlijk niet achterblijven. Tijdens de show van Dior in maart konden we goed zien dat romantiek en race goed samen kunnen gaan. Dit maakt de Formule 1 Chic een belangrijke trend van dit najaar.

Boho is back

Dit is dan wel enigszins onverwachts, maar de boho-trend lijkt weer helemaal terug te komen dit najaar. Zo gaat dat natuurlijk wel vaker, oude looks die een terugkeer maken. De look is zelfs alweer gespot op de catwalk, dus het lijkt erop dat we er niet omheen kunnen!