Lang zijn is niet altijd makkelijk, maar deze tips helpen

Lang zijn is niet altijd makkelijk, maar deze tips helpen

Al is het in Nederland redelijk normaal dat er veel lange mensen rondlopen, is lang niet alles ingericht op mensen die bijna 2 meter zijn of daar zelfs bovenuit komen. Op vakantie is het voor lange mensen vaak nog lastiger, aangezien de meeste landen gemiddeld kleinere mensen hebben dan Nederland. Gelukkig zijn er een hoop winkels en instanties in ons land die zeker wel rekening houden met langere mensen. In dit artikel geven we een aantal tips voor lange mensen!

De kleding van Girav

Kleding en schoenen kopen kan erg lastig zijn als je lang bent, maar helemaal als je ook nog eens een erg smal postuur hebt. Dan zijn je shirts weer te kort, dan zijn ze weer te wijd. Gelukkig zijn er winkels die hierop inspelen, zoals Girav. Dit merk verkoopt t-shirts voor heren in 3 lengtematen en biedt hiermee kleding voor heren in alle maten. De oprichter van dit merk is zelf 1,96 meter lang, dus hij weet precies wat lange mensen nodig hebben. De shirts van Girav zijn verkrijgbaar in alle maten die we gewend zijn, maar iedere maat is dan ook weer verkrijgbaar in de drie verschillende lengtematen. Zo kun je dus makkelijk een smal shirt kopen dat toch lang genoeg voor je is. Met de witte t-shirts van Girav heb je bijvoorbeeld nooit meer het probleem dat je geen lang genoeg shirt kunt vinden voor onder een jasje of colbert.

Ook andere kledingstukken

De lengte is natuurlijk niet alleen bij t-shirts een probleem, maar ook bij truien, overhemden, polo’s, jassen, enzovoorts. Vandaar dat Girav al snel ook andere kledingstukken ging verkopen naast shirts. Wil je bijvoorbeeld een langere heren coltrui kopen? Dan kun je ook gewoon bij dit merk terecht. En als je een sportfanaat bent, kun je bij Girav ook kwalitatieve sportkleding kopen in de verschillende lengtematen. Zo heb je nooit meer last van een shirt of trui die omhoog kruipt!

Meld je aan voor de Klub Lange Mensen

De Klub Lange Mensen is er voor mannen die minimaal 190 centimeter lang zijn en vrouwen die minimaal 180 centimeter lang zijn. De Klub is opgericht in 1958 en bestaat vooral uit vrijwilligers. De Klub heeft een magazine waar allerlei tips in staan voor lange mensen, bijvoorbeeld kledingwinkels waar je naartoe kunt. Daarnaast organiseren ze veel sociale activiteiten voor leden van de Klub, zoals culturele of actieve uitstapjes. Er wordt zelfs één keer per jaar een dag georganiseerd voor lange mensen in heel Europa, zodat je ook mensen uit andere landen kunt ontmoeten van dezelfde lengte. Mocht je soms een beetje moeite hebben met lang zijn, of je er onzeker door voelen, dan kan deze vereniging je daar zeker bij helpen.