Zo kun je besparen op je maandelijkse vaste lasten

Zo kun je besparen op je maandelijkse vaste lasten

We lopen er op een gegeven moment allemaal wel een keer tegenaan: je vaste lasten zijn iedere maand eigenlijk veel te hoog. Dat kan stiekem snel oplopen met alle abonnementen die we vandaag de dag kunnen afsluiten en natuurlijk de steeds hoger wordende prijzen van energie, gas, benzine en boodschappen. Gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat je vaste lasten weer wat lager worden. Die manieren gaan we in dit artikel met je bespreken!

Sluit een Sim Only abonnement af

Als je op dit moment een abonnement hebt lopen waar een telefoon bij zit, betaal je waarschijnlijk een behoorlijk bedrag per maand meer dan bij een Sim Only abonnement. Dit komt doordat je de telefoon per maand afbetaalt. Heb je voor een duurdere telefoon gekozen, dan kan die prijs per maand dus oplopen tot de 60-70 euro, afhankelijk van de hoeveelheid data en belminuten die je erbij hebt gekozen. Wil je graag besparen op je maandlasten en heb je nog wel spaargeld liggen, dan kun je beter zelf een telefoon kopen en daarnaast een Sim Only abonnement afsluiten. Je maandbedrag ligt dan vaak maar rond de 10 euro, dus je kunt op die manier al snel een paar tientjes per maand besparen.

Bekijk de abonnementen die je hebt lopen kritisch

Je kunt vandaag de dag voor zoveel dingen een abonnement afsluiten, dat het soms lastig is om overzicht te houden. Daarom is het onder de loep nemen van jouw lopende abonnementen vaak een goede manier om je maandlasten te verlagen. Je hebt vast wel één of meerdere abonnementen waar je nauwelijks tot geen gebruik van maakt, die je eigenlijk gewoon op kunt zeggen. Daarnaast kun je kijken of je sommige abonnementen kunt gaan delen met vrienden of familie, om zo je vaste lasten te verlagen. Abonnementen van streamingdiensten, zoals Netflix of Spotify kun je bijna altijd delen met meerdere personen.

Bekijk hoe je energie en gas kunt besparen

Aangezien de prijzen van gas en elektriciteit momenteel zo hoog liggen, kun je veel geld besparen door minder te verbruiken. Probeer bijvoorbeeld minder snel de verwarming aan te zetten, daarmee kun je al een hoop gas besparen. Een warme trui doet vaak ook al wonderen, of een extra fleece dekentje op de bank. Kijk daarnaast ook naar sluipverbruik van energie. Bijvoorbeeld opladers die onnodig in het stopcontact blijven zitten, of de tv die toch maar als achtergrond geluid aanstaat. We verbruiken vaak veel meer dan we eigenlijk nodig hebben. Door hier kritisch naar te gaan kijken kun je maandelijks veel geld besparen. Dit geldt natuurlijk ook voor je benzineverbruik. Misschien doe je wel een aantal dingen met de auto die eigenlijk ook met de fiets zouden kunnen. Dat is ook nog eens goed voor je gezondheid!