More is more: sieraden mogen lekker veel!

Waar op veel gebieden minimalisme hoogtij viert, geldt dat niet voor sieraden. Daar is het juist ‘in’ om je eigen stijl te volgen en je outfits af te maken met alle kettingen, oorbellen, armbanden en ringen die je er mooi bij vindt passen. En dat is goed nieuws voor de doorgewinterde sieradenfan! Lees mee voor wat hippe ideeën.

Wanneer draag je welke sieraden?

Sieraden zijn er natuurlijk in werkelijk alle soorten en maten. Het fijne daarvan is dat je – meer nog dan bij kleding – kunt variëren en je versieringen kunt afstemmen op je stemming en doel. Als je gaat solliciteren, kies je – afhankelijk van de functie waarvoor je in aanmerking wil komen – voor ingetogen en zakelijk of juist voor flamboyant en creatief. Wanneer je uitgaat, ben je helemaal vrij in je keuze en onderstreep je met je sieraden wie jij bent.

Zelf maken en kopen

Leuk aan sieraden is ook dat je eigen creaties zonder problemen kunt combineren met gekochte exemplaren. Op https://www.mostert-juweliers.nl/armbanden vind je talloze fraaie armbanden die perfect samengaan met bijvoorbeeld zelfgemaakte Zuid-Amerikaanse vriendschapsarmbandjes. Hiermee garandeer je een uniek effect, waarmee je dus niemand anders zult tegenkomen. Ook helpt het om je sieradenliefhebberij betaalbaar te houden.

Varieer bij de gekochte armbanden ook zeker in typen: slavenarmbanden, schakelarmbanden, bedelarmbanden en parelarmbanden kunnen prima door elkaar gedragen worden. Het geeft een speels effect en van het gerinkel word je vanzelf vrolijk!

Kettingen: kort en lang door elkaar

Voor kettingen geldt nu ook dat je er meerdere tegelijk kunt dragen. Je bent misschien gewend aan het beschouwen van een ketting als hét pronkstuk om je hals, maar het is nu ook een trend om echt wel zeven tot tien halssnoeren samen te kiezen. Die schik je dan om je hals in een heuse compositie, waarbij je de verschillende lengtes, materialen en kleuren optimaal laat uitkomen. Zelfgemaakte hangers kunnen ook dit facet van je outfit helemaal áf maken.

Let op met oorbellen

Oorbellen mogen ook weer groot en bungelend zijn en samen met stekers in verschillende gaatjes gedragen worden. Voor al je sieraden geldt dat je het materiaal goed moet verdragen omdat allergische reacties anders op de loer liggen. Voor oorbellen is dat in versterkte mate het geval. Kies hierbij altijd voor versiersels die van edelmetalen zoals goud en zilver vervaardigd zijn. En als je meerdere gaatjes in elk oor hebt, mag je er ook daar lustig op los experimenteren. Het is niet ‘verplicht’ om symmetrisch te werk te gaan, want allemaal verschillende oorbellen zijn nu juist hip! Dit is ook een uitkomst voor je incomplete setjes, want nu kun je het resterende exemplaar weer gewoon gebruiken.

Ringen aan iedere vinger

Ook ringen vallen binnen de trend van hoe meer hoe beter. Je kunt zowel meerdere ringen om één vinger dragen als ringen om meerdere vingers, inclusief de duim. Ook hierbij kan het heel mooi zijn om eenvoudige zilveren of gouden exemplaren af te wisselen met fantasierijke modellen met een opvallende steen of bijzondere textuur. Met een goedgekozen ringenarrangement leg je een accent op je handen. In combinatie met gemanicuurde handen en een subtiele nagellak vormen je ringen een interessant visitekaartje.

Zoals je ziet, is werkelijk alles nu toegestaan op het gebied van je persoonlijke sieradenverzameling. Maak er gebruik van door alles met elkaar te combineren en uit te proberen wat je leuk lijkt. Hier houd je vast een aantal gouden combinaties aan over die helemaal bij jou passen en die je ook meeneemt naar volgende seizoenen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in