Voordelen van spiegels in huis

Op de eerste plaats kun je spiegels in elke ruimte en op bijna iedere plek in huis gebruiken. Glaswebwinkel is bijvoorbeeld een betrouwbare leverancier van allerlei soorten spiegels. Spiegels reflecteren het aanwezige licht, waardoor ze donkere hoekjes en kamers ophalen en bovendien bijdragen aan een gevoel van ruimtelijkheid. Ook vormt een fraaie spiegel of een kunstige combinatie van spiegels een aantrekkelijke invulling van een lege wand. Dit ziet er mooi uit en is veelal heel wat voordeliger dan het ophangen van bijvoorbeeld een kunstwerk.

Uit wat voor spiegels heb je de keuze?

Er bestaan natuurlijk klassieke spiegels in de vorm van een rechthoek of cirkel, al of niet met een omlijsting. Je kunt echter ook kiezen voor een spiegel op maat, waarbij vorm en afmeting af te stemmen zijn op de precieze plek die hij in je interieur krijgt. Naast de veelvoorkomende verzilverde spiegels kun je ook kiezen voor andere kleuren: een bronskleurige spiegel past uitstekend bij een landelijke inrichting, terwijl een grijsgekleurde spiegel het erg goed doet bij een industriële look.

Hoe gaat de levering in z’n werk?

Als je voor spiegels van Glaswebwinkel kiest, kies je zelf de gewenste afmetingen. Afhankelijk van de totale oppervlakte kun je volstaan met een dunnere of juist iets dikkere spiegel en daarover word je automatisch geadviseerd tijdens het bestelproces. Het duurt dan tien tot vijftien dagen tot je je bestelling krijgt. Om zo duurzaam mogelijk te werken, worden de spiegels verpakkingsloos geleverd. Mocht je dat niet willen, dan gaan er noppenfolie en hoekbeschermers omheen. Als je een lijst voor je spiegel wil, hoef je hem niet af te laten werken. Maar nogal wat mensen nemen ook een losse spiegel om zo op te hangen. In dat geval is het aan te raden om de randen schuin af te laten slijpen: dat oogt netjes afgewerkt en het maakt de spiegel beter te hanteren.

En hoe hang je hem op?

Voordat je de spiegel monteert, moet je besluiten of je er wel of geen lijst omheen doet. Als je die neemt, is het ophangen vergelijkbaar met het bevestigen van een schilderij. Neem je echter een ‘kale’ spiegel, dan kun je hetzij kiezen voor een definitieve bevestigingsmethode zoals spiegelkit of spiegeltape, hetzij voor een montage die het mogelijk maakt om de spiegel later nog eens te verplaatsen. In dat geval moet je er een montage-set bij bestellen. Bijkomend voordeel daarvan is dat je eventueel nog een spiegelverwarming erin kunt verwerken, wat op een badkamer bijvoorbeeld comfortabel kan zijn.

Hopelijk heeft deze blog je aan het denken gezet over de mogelijkheden om met een paar eenvoudige spiegels je interieur een flinke upgrade te geven!

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in