Nieuwe tuin ideeën voor 2022

Nieuwe tuin ideeën voor 2022

Ben jij ook het liefste in de tuin te vinden wanneer de temperaturen dit nog maar enigszins toelaten? Dan is het belangrijk dat je tuin voldoet aan alles wat ervoor zorgt dat je tuin aanvoelt als ‘thuis’. Eigenlijk moet je jezelf in de tuin net zo op je gemak voelen als dat je dit in je woonkamer doet. De inrichting van je tuin is dus ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jouw tuin voldoet aan al jouw persoonlijke wensen, hebben we vast een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Van vaste planten tot aan een mooie overkapping en een groen gazon. 

Creëer rust 

Je tuin is zeker tijdens de zomermaanden dé plek om te ontspannen en tot rust te komen. Om deze reden is het belangrijk dat je bij het inrichting van je tuin rust creëert. Dit kun je onder andere doen door rustige kleuren te gebruiken zoals zandkleuren en andere lichte kleuren. Ook rotan tuinmeubels en rieten manden met daarin een aantal vaste planten zorgen voor rust. Wanneer je deze tip gebruikt mist er alleen nog een ijskoud drankje en je bent klaar voor een vakantie in eigen tuin. 

Zorg voor zonnige accenten 

Naast rustige kleuren, passen ook zonnige accenten helemaal bij de tuintrends van 2022. Wat dacht je van warme pasteltinten in combinatie met goudkleurige accessoires? Wanneer je kiest voor zonnige accenten bij het inrichten van je tuin creëer je meteen een echt zomers gevoel. Is het een dag wat minder mooi weer? Geen probleem, in jouw tuin schijnt de zon altijd!

Stoer en tropisch 

Ben jij niet zo’n fan van allerlei tierelantijntjes en houdt je al helemaal niet van al te veel opsmuk? Dan is de stoere tropische tuin trend echt iets voor jou. De basis van deze tuintrend is stoer en wordt vaak gecombineerd met botanische prints, grote vaste planten. Ben je ook nog op zoek naar het juiste tuinset en kies je voor een stoere maar tropische inrichting van je tuin? Dan past een loungeset of tuinset met een robuuste stoere uitstraling hier zeker bij.  Zet nog een aantal donkere bloempotten en wat sfeerverlichting neer en je bent helemaal klaar voor de zomer van 2022.

Zorg voor voldoende groen 

Welke sfeer je ook wilt creëren bij het inrichten van je tuin, voldoende groen is altijd belangrijk en mag dus ook zeker niet ontbreken. Wat dacht je van een aantal vaste planten en een mooi groen onderhoudsvrij gazon? Wanneer je namelijk voor kunstgras kiest geniet je altijd van een strak groen gazon zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Er zijn genoeg ideeën die je toe kunt passen bij het inrichten van je tuin.