Review: Ladival Zonnebrandgel & Aftersungel

SONY DSC

We weten ááállemaal hoe belangrijk het is om ons lichaam te beschermen tegen de zon. Goed insmeren, bij elke zonnestraal het liefst, want de zon kan krachtig zijn en veel nare dingen veroorzaken op latere leeftijd. Ik ga je hier niet de les over lezen, ik ga vandaag namelijk de zonnebrandgel en aftersun gel van Ladival laten zien! Deze heb ik meegenomen op reis naar Tunesië en kon dus perfect getest worden. Weten hoe ze bevielen? Klik dan verder.

Ladival Zonnebrand Gel UVA 30 Hoog (200ml) – Overzicht van verschillende aanbieders – €34,00 – 36,00

Ik begin met de zonnebrandcrème, of gel moet ik eigenlijk zeggen, want dat staat er op de verpakking. Toch vind ik dit niet een typische gel zoals je zou verwachten! De substantie is namelijk wit en vloeibaar, als een dunne crème. Ik heb zelf factor 30, en ik heb dit product speciaal voor de zongevoelige huid (je hebt hem ook in F30 voor de normale huid). Ik ben blank en verbrandt snel, bovendien heb ik snel last van zonneallergie. Tot vorig jaar zomer gebruikte ik zelfs nog factor 50, maar sinds die zomer ben ik maandenlang onder de zonnebank geweest, sindsdien heb ik erg veel pigment opgebouwd en verbrand ik daardoor minder snel, én ik word sneller bruin.

De fles bevat 200ml, en de gel bevat geen parfum, kleur- en conserveringsstoffen. Hij bevat wél vitamine C en E. Ook is hij vet- en emulgatorvrij, en is hij watervast. Ik geloof nooit zo in watervaste zonnebrandcrème – vooral in een warm land neem ik nooit het risico. (Grappig feitje: zelfs op de achterkant van de fles staat “[..] regelmatig insmeren, vooral na het zwemmen.)
Ik spot “alcohol denat” in de ingrediëntenlijst, hier ben ik niet zo blij mee. Dit is een goedkope alcoholvorm (verkregen op natuurlijke wijze door de gisting van koolhydraten in granen) en wordt gebruik om andere stoffen in het product op te lossen, en wordt vaak ook gebruikt om de houdbaarheid te verlengen door zijn bacteriedodende eigenschap. Alcohol denat is ruw en uitdrogend voor de huid.

Ondanks dit mindere ingrediënt is dit product wel goed bevallen op vakantie. De fles is zelfs leeg! En ik kan jullie meedelen dat zowel mijn vriend als ik niet verbrand zijn in Tunesië. En dat terwijl het daar toch wel erg heet was, en we vaak ’s middags hebben liggen zonnen! De crème (ja sorry, ik vind het echt geen gel) smeerde goed uit, had een heel subtiele geur, en trok vrij snel in. Wij smeerde ons elk 2-3 uur opnieuw in met dit product. Ik ben erg tevreden over de werking, en mijn vriend ook!

Ladival Aftersun Gel (200ml) – link naar product – €12,95
In eerste instantie zou je denken – met een goéde zonnebrandcrème heb je geen aftersun nodig. Niets is minder waar! Ookal heb je je goed ingesmeert en ben je beschermt geweest tegen de huid, je huid loopt altijd wat schade op van de zon. Niks om van te schrikken hoor, maar die prikkende hitte en gemene UV-stralen waar wij zo gek op zijn, richten toch een klein beetje schade aan, aan onze huid. Wederom geen reden tot paniek, met een goede aftersun kalmeer en verzorg je je huid in no time.

Ook weer een fles van 200ml, dit keer met een blauwe dop. En ook weer een “gel”, hoewel de substantie gewoon wit en crèmig is. Hij bevat ook weer geen parfum, kleur- en conserveringsstoffen, en emulgatoren. Helaas wel weer alcohol denat., en nog hoog op de lijst ook – namelijk op de 2e plaats. Op de 3e plaats staat “donzige moerasbloem zaadolie”. Er zit ook dexpanthenol in, wat een pro-vitamine B5 in. De tocopherol in de lijst is vitamine E. Dusja: verzorgende ingrediënten bevat deze aftersun wel, maar de alcohol denat vind ik minder leuk!

Maar goed, hoe beviel hij verder? Goed. We hadden hem gelukkig niet nodig omdat we echt verbrand waren, toch smeerde ik me er wel mee in elke avond. Gewoon om mijn huid even te verkoelen en te hydrateren na al dat gezon (en niet te vergeten, het zwemmen in de zoute zee!). Gelukkig reageert mijn huid niet vervelend op alcohol denat, maar bij heel veel mensen wel, dus voor mij part laten ze dit gewoon achterwege in het product!

Conclusie: De werking vind ik helemaal top van beide producten, maar ik blijf toch struikelen over de alcohol in beide producten. In de aftersun, nota bene! Ik ben echt heel blij dat mijn huid niet gevoelig reageert op dit ingrediënt, en dat mijn huid met volle bescherming de vakantie door is gekomen.

4 REACTIES

  1. Dit merk ken ik totaal niet, dus ben ik al stiekem geneigd om altijd terug te grijpen naar het oude en vertrouwde. Toch vind ik het wel fijn om te weten dat dit dus wel een aanrader is, maar misschien laat ik de After Sun dan wel achterwege, gezien de alcohol, wat je al zegt. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in