Droomauto voor in de stad: de Fiat 500

In ons dichtbevolkte land met steden met smalle straten is een kleine, wendbare auto erg praktisch. Het is dan ook niet voor niks dat de Fiat 500 het sinds zijn introductie in 1997 erg goed doet hier. Er bestaan natuurlijk veel meer merken met kleine stadswagentjes, maar de Fiat 500 heeft een aantal voordelen die in dit blog aan de orde komen.

Het oog wil ook wat

Als Italiaans merk blinkt de Fiat 500 natuurlijk uit in uiterlijke verschijning: het is een iconisch model, dat stijlvol en compact oogt. Vaak heeft de Fiat 500 een dak dat openkan, hetzij door een echte cabrio-uitvoering hetzij door middel van een panoramadak. Doordat het model al zo lang op de markt is, is het aanbod van goede tweedehands exemplaren in bijzondere kleuren ook uitgebreid. Je hebt dus goede kans om een autootje te vinden dat helemaal bij je persoonlijke smaak past, zonder dat je daar de hoofdprijs voor hoeft neer te tellen.

Zuinig in verbruik

Hoewel kleine auto’s altijd al een stuk minder verbruiken dan grotere en vooral zwaardere wagens, springt de Fiat 500 er echt uit als het gaat om hoe laag het verbruik is. Zonder veel moeite haalt hij 1 op 18 en als je goed je best doet kun je 1 op 20 halen. Na aanschaf kost deze auto je dus stukken minder aan brandstof dan ongeveer enig andere auto. Dat is erg prettig voor je budget en ook voor het milieu, dat door een Fiat 500 minder vervuild wordt. Een win-win-situatie dus!

Rij-gemak in de stad

Door de kleine afmetingen van de Fiat 500 heb je in steden een groot voordeel. Je beweegt je hier gewoon veel makkelijker mee door smalle, drukke straten en ook het vinden van een parkeerplek is voor zo’n klein ‘opdondertje’ veel eenvoudiger dan voor een middenklasser of SUV. Daarnaast ben je door de kleine draaicirkel extra wendbaar. Even snel omkeren in een krap straatje is dus een karweitje van niks.

Degelijk en betaalbaar in onderhoud

Het voordeel van kiezen voor een auto die al zolang bestaat, is dat de kinderziektes eruit zijn en alle onderdelen doorontwikkeld zijn. De Fiat motor staat erom bekend dat het een goede motor is die relatief weinig onderhoudsperikelen oplevert. Mocht er toch een keer iets aan zijn, dan is er een groot en toegankelijk aanbod van reserveonderdelen. Je hoeft dus nooit lang op een onderdeel te wachten en garages hebben veel ervaring met het onderhouden en repareren van de Fiat 500.

Comfort en laadruimte

In de nieuwere modellen zijn de stoelen wat hoger, waardoor in- en uitstappen comfortabeler is geworden. Hiermee is het ook voor oudere bestuurders een geschikte auto. De Fiat 500 is een kleine wagen die het meest geschikt is voor iemand alleen of een koppel dat voorin zit. De kofferbak is voldoende voor het vervoeren van je laptoptas en wat boodschappen, maar zeker niet voor grotere dingen. Wil je een Fiat 500 kopen? Zoals gezegd is er een groot aanbod van occasions, dus kijk daar zeker naar als je een wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in