Je keuken aankleden doe je zo!

De keuken… Voor de een is het de hel en voor de ander is het de beste plek in het huis. Vaak wordt er gedacht dat je de keuken helemaal niet gezellig kan aankleden, maar vandaag willen wij je graag het tegendeel bewijzen. Met onze handige tips maak jij van jouw saaie keuken een echte droomkeuken!

De tegels

Ben je toe aan een nieuwe look in je keuken en ben je die saaie witte tegels helemaal beu? Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om nieuwe tegels te kopen en te plaatsen, maar dat kost veel tijd en geld en levert een heleboel troep op. Een handige en goedkopere manier zijn tegelstickers. Deze stickers plak je heel eenvoudig óp je huidige tegels en binnen no-time heeft je keuken een compleet andere uitstraling. Ook kun je heel makkelijk nieuwe kleuren en dessins uitproberen. Is het toch niet helemaal als wat je ervan verwacht had? Dan haal je de stickers er weer van af en plak je er andere stickers op. Een kind kan de was doen!

Eenheid

Allerlei kleuren potten, pannen en apparaten oogt heel druk en kan er rommelig uit gaan zien. Zorg dus voor meer eenheid in de keuken door voor één kleur, merk of stijl te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld al met iets als een pannenset kopen. Hierdoor hebben alle pannen dezelfde kleur, materialen en oogt het meteen wat rustiger in de keuken. Deze eenheid kun je bijvoorbeeld combineren met de rest van het interieur, zodat de keuken opgaat in het gehele interieur en gaan apart gedeelte is. Ook kun je dit gebruiken met je grote apparaten, zoals oven of koelkast. Kies voor modellen die uit dezelfde serie komen of ga voor modellen die dezelfde kleuren hebben. Deze grote apparaten zijn vaak sfeerbepalend voor de keuken; een grote saaie witte koelkast breekt de hele gezelligheid. Je zou er dan juist voor kunnen kiezen om hier eyecatchers van te maken door een grote Amerikaanse koelkast neer te zetten of hem te versieren met magneten. 

De keuken decoreren

Een schilderij aan de muur, een lampje hier en een kussentje daar.. in de woonkamer ontbreekt het vaak niet aan de decoratie. Maar wist je dat je dit ook gewoon kunt toepassen in de keuken? Denk bijvoorbeeld eens aan leuke (kruiden)plantjes op de kastjes, houten planken aan de muur voor kruidenpotjes of glazen potten gevuld met pasta en rijst. Hang je houten snijplanken op aan een haakje aan de muur of kies voor leuke handdoekenhaakjes. Laat zien wat je in de keuken hebt en maak er een mooi geheel van.

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in