Op welke manier kun je acne voorkomen?

Acne komt niet alleen voor in de puberteit, ook volwassenen kunnen te maken krijgen met acne. Deze acne kan ontstaan in het gezicht, zoals op de kin, wangen en voorhoofd, maar ook op het lichaam, zoals borst, buik en rug. Lees meer over de verschillende soorten acne, de oorzaken en hoe je acne kunt voorkomen en behandelen. 

Hoe voorkom je acne?

Er zijn verschillende soorten acne: acne vulgaris, acne inversa en mallorca-acne. Acne kan meerdere oorzaken hebben, zoals een genetische aanleg of omgevingsfactoren zoals UV-straling, stress, voeding & voedingsgewoonten en hormonale schommelingen. Om acne te voorkomen is het belangrijk om je huid goed te reinigen, zodat talg en ander vuil zich niet kan ophopen en onzuiverheden kan veroorzaken. Verder is het belangrijk voldoende water te drinken en gevarieerd te eten. Zorg er ook voor dat je stress vermijdt, door regelmatig wat tijd voor jezelf te nemen. Ook is het goed om naar een gespecialiseerde huidtherapeut te gaan, zoals VIVE huidtherapie. Hier kijkt een huidtherapeut naar jouw huidtype en welke producten het beste voor jou zijn. Bij VIVE huidtherapie kun je verschillende behandelingen ondergaan om je huid het beste te verzorgen en acne te voorkomen.

Acne producten

Om acne op de juiste manier te behandelen, moet je eerst weten welke type huidaandoening je hebt. Zo veroorzaken milde vormen mee-eters en puistjes in ernstige gevallen pijnlijke ontstekingen en abcessen. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, er zijn immers zoveel acne producten op de markt, maar welke zijn voor jouw huid geschikt? Bij VIVE huidtherapie kijken ze echt naar jouw huid en welke acne producten daar het beste bij passen. Voor een oplossing op maat kun je hier goed terecht, want elk persoon is uniek, zo ook elke huid. Zoek dus naar de juiste crème, lotion, serum en maskers voor jouw huid, met hulp van de huidtherapeute. Of zoek de beste nachtcrème om jouw acne te verminderen. Met de juiste acne producten voorkom je een onrustige huid en zal deze er stralend uitzien. Bij acne is minder soms ook meer. Was je niet te vaak, een onzuivere huid is immers heel gevoelig. Door jezelf te vaak te wassen, of zelfs door alleen maar te scrubben, maak je de puistjes op je wangen of andere plekken vaak al erger. Kies daarom voor milde reinigingsproducten als je jouw acne wil behandelen.

Schoonheid van binnenuit

Je kunt je flink ongelukkig voelen door acne, maar met de juiste acne producten voorkom je acne en een onrustige huid. Het is misschien even een zoektocht, maar een goede huidtherapeut helpt je hierbij en zorgt er met de juiste producten voor dat je huid er optimaal uitziet en je van binnenuit straalt, want daar gaat het uiteindelijk om. Een slechte huid kan maken dat je je niet zeker voelt in je vel. Zorg dus goed voor jezelf en je huid, voel je weer zeker en weet dat echte schoonheid van binnenuit komt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in