Alles wat je moet weten over wimperextensions

Lange, volle en gekrulde wimpers; wij dames zouden niets liever willen dan dat. En dan het liefst nog met zo min mogelijk moeite. Er bestaan heel veel hulpmiddelen om naar die gewenste wimpers te gaan, maar deze zijn vaak heel duur en werken niet eens zo goed. De ultieme oplossing; wimperextensions! Je staat op en je wimpers zijn al meteen perfect, zonder enige moeite. Maar wat moet je allemaal weten voor je begint aan wimperextensions? In dit blogartikel wijzen wij je de weg in de wereld van wimperextensions.

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn synthetische haartjes die tussen je eigen wimpers worden geplakt. Het zijn dus geen kunstwimpers zoals je die bij de drogist kunt kopen, maar echte wimperhaartjes die haartje voor haartje tussen je eigen wimpers worden geplaatst. Het gevolg; hele natuurlijke, lange en volle wimpers en geen uitgelopen mascara meer tijdens een regenbui. Je staat op met perfecte wimpers en gaat ermee naar bed. De hele dag door hoef jij je geen zorgen te maken over je wimpers. Ook met zwemmen of na het douchen heb je mooie zwarte en gekrulde wimpers en hoef je niet als een panda door het leven. 

De haartjes zijn er in verschillende lengtes en diktes; de wimperstylist kan jou daar goed in adviseren. Afhankelijk van de lengte en sterkte van jouw eigen haartjes, geeft de stylist je advies. Te lange wimperextensions die aan korte en broze haartjes worden geplakt, vallen in een mum van tijd af. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Laat je dus goed adviseren door je stylist. 

De verschillende soorten wimperextensions

Er zijn heel veel verschillende soorten behandelingen en wimperextensions op de markt. Dit komt omdat niet alle wimpers hetzelfde zijn; de een heeft van nature hele lange en sterke wimpers waar de ander het moet doen met korte, recht en broze wimpers die vaak afbreken. Ook zijn er verschillende soorten resultaten, van heel natuurlijk tot heel veel volume. Al deze soorten gaan we even met je af.

One by one

One by One is de meest natuurlijke vorm van wimperextensions. Hierbij krijgt ieder eigen hartje één wimperextensions. Een voor een dus. Hoe sterk je het volume wilt hebben hangt af van de dikte en de lengte van de extension. Zoals gezegd kan jouw stylist je hier alles over vertellen en je hierin adviseren. 

Russian volume

Russian volume is precies het tegenovergestelde van het natuurlijke One by One. Hierbij worden er meerdere extensions per haartje geplaatst. Hoeveel wimperextensions dit precies zijn, hangt af van jouw wensen. Dit kunnen er 2 tot wel 8 extensions per haartje zijn! Russian volume is hierdoor vrij zwaar om te dragen door je eigen wimpers, waardoor deze wel heel sterk moeten zijn. De wimperstyliste kan dit voor je checken en je adviseren.

2D en 3D

2D en 3D zijn twee technieken die kunnen worden toegepast bij Russian volume. 2D betekent 2 extensions per haartje en 3D zijn 3 extensions per haartje. Dit zijn dan ook de meest gebruikte technieken van Russian volume, maar sommige salons bieden tot wel 8D aan. 

Hybrid

Hybrid is de combinatie tussen One by One en Russian volume. Hierbij wordt om en om de One by One techniek en de 2D/3D techniek gebruikt. Zo wordt het niet te heftig als bij Russian volume, maar creëer je wel meer volume dan met One by One. 

Hoe gaat het plaatsen van wimperextensions?

Heb je een keus gemaakt in het soort wimperextensions? Dan kan de stylist aan de slag! Jij hoeft alleen maar lekker te liggen en je ogen goed dicht te houden. Zorg ervoor dat je zonder oogmake-up naar je afspraak komt! Het is heel belangrijk voor de hechting van de lijm dat de ogen helemaal schoon en vetvrij zijn. Indien je lenzen draagt is het belangrijk deze uit te hebben, anders kan het gaan irriteren als je zo lang je ogen gesloten moet hebben. 

De stylist begint dan met het afplakken van je onderste wimpers; we willen immers niet dat de wimperextensions per ongeluk vast komen te zitten aan de onderste wimpers. De stylist plaats een pincet tussen twee wimperhaartjes in en plaats dan één wimperextension aan één van de eigen haartjes (dit is bij One by One; kies je voor bijvoorbeeld 3D, dan worden er drie extensions aan één wimpertje geplaatst). Zo gaat ze ieder wimperhaartje af, tot dat alle wimpers voorzien zijn van een extension. Tot slot brengt de stylist een laagje aan om ervoor te zorgen dat de lijm goed blijft zitten en deze beschermd wordt voor invloeden van buitenaf. Even alles goed laten drogen en je bent klaar om te gaan!

De behandeling van een nieuwe set duurt ongeveer anderhalf tot twee uur, afhankelijk van de stylist en het type behandeling. One by One is het snelst klaar, Russian volume duurt bijvoorbeeld al wat langer. 

Hoe verzorg je wimperextensions?

Wimperextensions blijven gemiddeld zo’n 4-6 weken goed zitten. Elke dag verlies je ongeveer 3-5 haartjes, waardoor de meeste mensen om de 3 weken hun wimpers laten bijvullen. Wimpers hebben een groeicyclus van ongeveer 6 tot 8 weken, waarin ze uitvallen en opnieuw groeien. Dit gaat gewoon door met wimperextensions, waardoor deze ook zullen uitvallen en uitgroeien. Dit is helemaal natuurlijk, maar wel zaak om dit goed bij te houden. Laat je wimpers dus op tijd bijvullen zodat de wimpers er netjes en volumineus uit blijven zien. Tijdens het bijvullen controleert de stylist je haartjes op loszittende extensions. Deze worden dan verwijderd en de wimperset wordt aangevuld tot deze weer compleet is. 

Na het plaatsen van de extensions mogen ze 24 uur niet nat of vochtig worden. Dus even niet douchen of in bad en goed uitkijken met regen. Daarnaast is het belangrijk dat je niet wrijft in je wimpers en ze elke dag goed door borstelt. Wanneer je oogmake-up gebruikt, moet je deze verwijderen met een reiniger zonder olie. Olie zorgt er namelijk voor dat de lijm oplost, waardoor wimperextensions loslaten. 

De meeste salons werken met een bepaald merk wat ook verzorgingsproducten aanbiedt. Denk dan aan een cleanser, reiniger of foam met bijpassend kwastje om de wimpers voorzichtig mee schoon te maken. Deze producten zijn afgestemd op de lijm en wimperextensions, waardoor deze niet zullen worden aangetast. Het gebruik van deze producten wordt sterk aangeraden, omdat dit voorkomt dat vet en vuil zich ophoopt tussen de wimpers, waardoor deze uiteindelijk sneller kunnen loslaten. 

Het verwijderen van wimperextensions

Het verwijderen van wimperextensions moet je altijd door een wimperstyliste laten doen. Zij hebben hier een speciaal middeltje voor waardoor je wimpers intact blijven. Ga er vooral niet zelf aan trekken, want de kans is groot dat je dan helemaal zonder wimpers zit, omdat je je eigen wimpers er dan mee uittrekt. 

De do’s en dont’s omtrent wimperextensions

Do’s

  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten voor je wimpers. Deze worden vaak ook geadviseerd door de salon. Hierin zit vaak een borsteltje en reinigingsproduct om je wimpers langer mooi te houden. Doe je dit niet, dan kan vet en viezigheid zich ophopen en de lijm aantasten.
  • Borstel iedere dag je wimpers recht en in model. Wanneer haartjes door elkaar zitten, verliezen ze hun stevigheid en kunnen ze eerder loslaten.
  • Houdt je wimpers de eerste 24 uur na plaatsing goed droog; zo kan de lijm goed drogen en uitharden.

Dont’s

  • Wrijf niet in je ogen en probeer zo min mogelijk aan je wimpers te komen. Je vingers van nature een beetje vettig en dit kan de lijm aantasten. Gebruik een borsteltje als je ze recht wilt brengen. 
  • Een slechte verzorging zorgt er voor dat je niet lang van je wimpers kunt genieten. Gebruik make-up op waterbasis en make-upremovers zonder olie. 
  • Doe geen slaapmasker op en slaap ook niet op je buik, met je gezicht naar beneden. Probeer zoveel mogelijk met je gezicht naar boven te slapen. 

Voor wie zijn wimperextensions geschikt?

In principe kan iedereen wimperextensions laten zetten. Sommige salons hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar, anderen helpen ook minderjarigen met toestemming van hun ouders. Mensen met hele korte wimpers, hele broze wimpers of zelfs zonder wimpers zijn helaas niet geschikt voor wimperextensions. Ook zwangere vrouwen kunnen wimperextensions laten zetten. Dit is niet schadelijk voor het kindje, maar de kans is groot dat de wimpers minder lang blijven zitten. Door de hormonen tijdens een zwangerschap worden haren en nagels wat meer vettig, waardoor de lijm minder goed kan hechten. Het kan dus geen kwaad, maar om langdurig van je wimperextensions te kunnen genieten, zouden wij je aanraden om even te wachten tot na je zwangerschap. Mensen die allergisch zijn voor één van de bestanddelen van de lijm of niet tegen synthetische dingen kunnen, wordt ook afgeraden om wimperextensions te laten plaatsen. Twijfel je hierover? Neem dan contact op met de salon. Doe dit ook als je na plaatsing merkt dat je ogen geïrriteerd raken/blijven, rood worden/blijven of gaan jeuken. 

Zijn wimperextensions schadelijk voor je eigen wimpers?

Wist je dat het dagelijks aanbrengen en verwijderen van mascara schadelijker is voor je wimpers dan wimperextensions? Dit komt vooral doordat mascara er af moet worden gehaald met een wrijfbeweging. Met name waterproof mascara vraagt veel wrijving om de wimpers weer schoon te krijgen. Hier zijn je wimpers niet voor gemaakt, waardoor ze snel mee uitvallen en loslaten. Wimperextensions worden in de meeste gevallen geplaatst door ervaren en gediplomeerde stylistes die de gezondheid van jouw wimpers goed in de gaten houdt. Je wimpers krijgen hierdoor weinig wrijving te verduren en worden juist beschermd door de wimperextensions. Een goede verzorging is hierbij wel van belang, maar dat geldt net zo goed voor wimpers zonder extensions. Ophopingen van vuil, make-upresten en vet kunnen zorgen voor irritaties en ontstekingen, ongeacht of je wimperextensions draagt of niet. Het goed schoonhouden van je wimpers is dus een must!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in