Zeven schoonheden

Vrijwel iedereen zal ermee bekend zijn of ervan hebben gehoord; de zeven schoonheden. Maar wat zijn nu precies de zeven schoonheden en waarom worden ze aangeduid als schoonheid? Laten we wel voorop stellen dat iedereen even mooi is op zijn of haar eigen manier; of je nu één, twee of geen van de zeven schoonheden hebt. In dit artikel lees je alles over de herkomst en inhoud van de zeven schoonheden.

Donker haar en blauwe ogen of blond haar met bruine ogen

Het is kennelijk erg zeldzaam om van nature blond haar met donkere ogen te hebben of juist andersom; donker haar met lichte ogen. Uiteraard kun je dit ook zelf doen, door je haren te verven in de gewenste kleur. Dus bruin als je blond haar hebt of door juist je haar te laten blonderen als je donker haar hebt. Maar hoe komt het nou dat deze combinaties worden gezien als schoonheid? Eigenlijk is het is simpel; door het contrast tussen licht en donker, vallen je ogen heel erg op. Je ogen lijken sprekender en uit je gezicht te springen. Dit wordt door veel mensen als schoonheid gezien. 

Spleetje tussen je voortanden

Een spleetje tussen de tanden werd jarenlang gezien als imperfectie, totdat bekende mensen en modellen er hun handelsmerk van maakten. Denk aan Madonna of model Lara Stone die juist bekend staan om het spleetje tussen hun twee voortanden. Sindsdien wordt het gezien als schoonheid en zijn er zelfs mensen die het spleetje bewust (groter) laten maken bij hun tandarts. Een spleetje kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals duimen of de grootte van je tanden en kaken. Vaak hebben kinderen een spleetje tussen de tanden dat uiteindelijk verdwijnt als ze beginnen met wisselen van tanden. 

Moedervlek boven lip

Een moedervlekje boven de lip is waarschijnlijk een van de bekendere schoonheden. Het fenomeen werd pas echt bekend door Marilyn Monroe. Het vlekje nét boven de lip wordt gezien als verleidelijk en sexy. Het is een plaats waar moedervlekken zeldzaam zijn, dus is er maar een kleine groep vrouwen die zo’n vlekje boven de lip hebben. Met een bruin/zwart potloodje is dit moedervlekje echter wel goed te creëren. 

Kuiltjes in wangen

Kuiltjes in je wangen heb je niet te kiezen; het is namelijk genetisch bepaald. Hebben je ouders allebei geen kuiltjes in hun wangen? Dan is de kans heel klein dat jij ze wel krijgt. Kuiltjes in de wangen wordt vaak gezien als schattig en spontaan, omdat het je glimlach extra speciaal maakt. Kuiltjes in de wangen zijn echter niet te faken met een simpel trucje. Er zijn tegenwoordig wel cosmetische behandelingen om kuiltjes in de wangen te krijgen, de vraag is alleen wel of je dit moet willen. 

Amandelvormige ogen

Wanneer je amandelvormige ogen hebt staan je buitenste ooghoeken een beetje omhoog en je binnenste ooghoeken juist iets naar beneden. Dit wordt gezien als speels, verleidelijk en sexy. Een goed voorbeeld hiervan is Angelina Jolie. Amandelvormige ogen zijn wederom erfelijk en dus genetisch bepaald. Met make-up kun je daarentegen wel een heel eind komen. 

Sproetjes

Wat voor de kuiltjes in de wangen geldt, geldt ook voor sproetjes; je wordt ermee geboren of niet. Of je sproetjes hebt heeft te maken met een aantal factoren; je ouders, je huids- en haarkleur en de hoeveelheid zon die je zon te verduren krijgt. Fun fact; de meeste mensen met sproetjes vinden die sproetjes juist helemaal niet leuk en bedekken de sproetjes met make-up. Je kunt sproetjes daarentegen wel zelf creëren. Een goede tip hierbij is om dit met wenkbrauwverf te doen. Door de verf een bepaalde tijd in te laten trekken, kun je zelf bepalen hoe donker je de sproetjes wilt hebben. Hoe langer je de verf laat intrekken, hoe donker de sproetjes. Houd er echter wel rekening mee dat sproetjes vaak maar lichte vlekjes zijn op een al bleke huid.  Ook met een licht potloodje kun je sproetjes op je huid maken.

Lange en gekrulde wimpers

Vrouwen die van nature lange, gekrulde wimpers hebben wordt ook gezien als schoonheid. Dit heeft er wederom mee te maken dat je ogen extra opvallen. Heb je alleen lange wimpers? Dan kun je een wimperkrultang en wat mascara gebruiken om de wimpers te krullen. Heb je juist hele korte wimpers? Dan kun je ook kiezen voor een mascara of voor kunstwimpers/wimperextensions om lange en gekrulde wimpers te krijgen. Ook zijn er verschillende soorten oliën en serums die je wimpers laten groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in