5 redenen om alleen te kiezen voor professionele haarkleuring

5 redenen om alleen te kiezen voor professionele haarkleuring

Een nieuw kleurtje in je haar? Leuk, maar kies alsjeblieft enkel voor professionele haarkleuring. De haarverf die je bij een drogisterij koopt is namelijk vele malen schadelijker dan men vaak doet vermoeden. Het is ook niet voor niets dat bijna alle kappers het mensen afraden om hun haar te verven met haarverf van de drogist. Wij hebben vijf redenen voor je op een rijtje gezet waarom je beter kunt kiezen voor professionele haarkleuring. 

Schadelijke stoffen 

De haarverf die je bij een drogisterij kunt kopen is een stuk schadelijker dan de professionele haarverf van de kapper. Dit komt doordat de haarverf bij de drogisterij is afgestemd op de ‘gemiddelde consument’. Dit betekent dat deze haarkleuring voor alle typen haar geschikt is. Om ervoor te zorgen dat deze haarverf ook daadwerkelijk ‘pakt’ is er aan dit soort haarverf een enorme hoeveelheid chemicaliën toegevoegd. Dit kan natuurlijk nooit goed zijn voor je haar!

De kleur voldoet niet aan je verwachtingen 

De kleur van de haarkleuring bij de kapper zal eerder voldoen aan je verwachtingen dan de kleur van de haarverf die je bij de drogist koopt. Iedereens haar is anders dus op iedereens haar zal de haarverf anders uitpakken. Een kapper weet wat hij moet doen wanneer iemand met zwart haar van nature graag over een asblonde look wilt beschikken. Hoe de kleur ook op zo’n pakje haarverf wordt gepresenteerd, het is altijd maar de vraag of dat ook daadwerkelijk het geval gaat zijn. 

Je kunt zelf geen highlights zetten 

Wil je graag highlights? Ga dan naar een professionele kapsalon. Om highlights te kunnen zetten moet je namelijk over speciale verftechnieken beschikken. Een kapper die dit kan heeft hier een speciale opleiding of training voor gevolgd en vervolgens jarenlange ervaring opgedaan om deze technieken goed en zorgvuldig uit te kunnen voeren. Ga dus echt niet zomaar zelf aan de slag met het zetten van die highlights. 

Jouw haar kan niet alles hebben 

Een professionele kapper kan precies inschatten wat jouw haar wel of niet kan hebben. Een medewerker van de drogisterij bij jou op het dorp kan dat waarschijnlijk niet. Zeker wanneer je voor een drastische kleurverandering wilt gaan is het belangrijk om de haarkleuring door een professional uit te laten voeren. 

Trakteer jezelf

Je haar kleuren met haarverf van de drogist is niet zo ontspannend als een uitje naar de kapper. Trakteer jezelf daarom eens en laat die haarkleuring door je favoriete kapper uitvoeren. Ieder mens verdiend het om zo nu en dan eens verwend te worden. En nu je daar toch heen gaat, vraag dan meteen even naar de beste shampoo voor krullen. Hierdoor blijf je blij met het resultaat!