Deze kleding neem je als man zeker mee op vakantie

Deze kleding neem je als man zeker mee op vakantie

Waar vrouwen de reputatie hebben om dagenlang bezig te zijn met het inpakken van hun koffer(s) als zij op vakantie gaan, lijkt het bij de meeste mannen een stuk sneller en simpeler te gaan. En nee, dan hebben we het niet over de mannen die hun koffer gewoon door hun vrouw in laten pakken; kom op heren, dat kunnen jullie best zelf. Nee, ook mannen die gewoon zelf hun koffer inpakken zijn vaak opmerkelijk snel klaar hiermee. De vraag welke kleding zij wel of niet mee moeten nemen, is in veel gevallen dan ook een stuk makkelijker te beantwoorden. Deze zaken moeten in ieder geval wél mee!

Genoeg shirts

Zeker wanneer je naar een zonnige, warme bestemming gaat, wil je vaak van shirt kunnen wisselen. Overdag naar het strand of een leuk dorpje gaan, of misschien wel op een spannende excursie, en ’s avonds in hetzelfde bezwete shirt in een restaurant gaan zitten, dat kan echt niet. Twee keer zoveel shirts inpakken dan dat je dagen op vakantie gaat, is dus geen overbodige luxe, mits je voldoende ruimte hebt in je koffer uiteraard. Vergeet, zeker wanneer je ruimte beperkt is, niet om te investeren in een goede deo, dan blijft de boel in ieder geval wat langer fris.

Wat doe je qua broeken?

Ga je op zonvakantie, gaat natuurlijk de korte broek mee. Waar een korte broek heren op de werkvloer nog wel eens wordt verboden, en we er in Nederland ook in andere situaties vaak een beetje aan moeten wennen, die blote mannenbenen, is dat in een zonnig land een heel ander verhaal. Lekker die korte broeken mee dus, die nemen ook een stuk minder ruimte in beslag dan lange broeken. Ben je van plan vaak uit eten te gaan in wat chiquere restaurants, of het nachtleven in te duiken, neem dan echter ook minimaal één lang exemplaar mee. Ook hier kunnen korte broeken namelijk soms een issue zijn. Voor excursies of andere activiteiten kan een cargobroek heren goed uitkomen. Niet te dik, vaak genoeg zakken om dingen in mee te nemen, en prima zomers.

Ondergoed, sokken en schoenen

Met shirts en broeken ingepakt, is een stevige basis gelegd. Nu zorg je natuurlijk nog voor voldoende ondergoed. Ook hier liever wat te veel dan te weinig, zodat je je nog eens op kunt frissen en verkleden. Sokken zijn handig als je ook schoenen mee hebt die met sokken beter zitten. Heb je alleen slippers en sandalen mee, of schoenen waar je geen sokken in draagt, dan kun je deze natuurlijk thuis laten. Let echter ook hier weer op dat best wat restaurants maar ook excursies gesloten schoenen kunnen vereisen, dus minimaal één paar meenemen is vaak wel zo handig.